Far til to forsvundet i halvanden måned: "Far SKAL komme hjem"

Polske Rafal Wróbel har i halvanden måned været forsvundet fra hjemmet i Bække ved Vejen. Tilbage sidder hans hustru Weronika og parrets to sønner på to og seks år med et stort savn og masser af ubesvarede spørgsmål.

Søndag d. 15. juni tog Weronika Wróbel sønnerne Krystian og Dominik med til en legeplads nær hjemmet på Industrivej i Bække. Hendes mand og drengenes far, 28-årige Rafal Wróbel, blev tilbage og lyttede til musik.

- Inden jeg gik, sagde han til mig, at han ville tage børnene med på en skovtur, når vi kom hjem, fortæller Weronika Wróbel til Dagens.dk.

Læs også: 28-årig mand forsvundet på femte dag

I en halv time legede hun og børnene på legepladsen, inden de kom hjem til et tomt hus. Rafal var væk, men havde efterladt sin telefon, pung og personlige dokumenter.

Siden har familien ikke hørt fra ham.

- Jeg kan ikke forklare, hvordan jeg har det inden i. Det er meget svært, siger Weronika.

- Hver aften bliver jeg oppe og venter og tænker på, hvad der er sket, siger hun.

Vidner så mænd føre ham bort
Hun siger, at det var en helt normal dag, og at Rafal ikke har været deprimeret. To måneder tidligere havde han fået et nyt job på elementfabrikken Expan i Brørup - et job han var glad for.

Vidner har set to mænd komme til huset og køre væk med Rafal Wróbel, men det spor har indtil videre ikke ført mere med sig.

Weronika Wróbel kender ikke til, at Rafal skulle have problemer med nogen, der ville ham ondt. Men samtidig tror hun ikke på, at han selv har valgt at forsvinde.

- Hvis han er væk, fordi han selv ønskede at forsvinde, ville nogen have set ham i Bække, siger hun.

Far SKAL komme hjem
Imens forsøger hun at få hverdagen til at hænge sammen for sine to sønner.

- Den store ved, at hans far er væk, og han tror, at politiet leder efter ham i hele verden. Da jeg spurgte ham, hvordan han ville have det, hvis far ikke kommer hjem, svarede han: Far SKAL komme hjem, siger Weronika.

Den yngste forstår mindre af situationen, men spørger nogle gange efter sin far.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

Weronika Wróbel har en bøn til de, der måtte gemme på oplyninger om Rafals forsvinden:

- Hvis nogen har set Rafal, så ring til poltiiet. I behøver ikke sige, hvem I er, bare ring.

Rafal Wróbel er 174 centimeter høj og almindelig af bygning. Han har kort, brunt hår og taler en smule dansk. Da han sidst blev set, var han iført hvid t-shirt med Adidas-logo, røde shorts og sportssandaler.

Henvendelser i sagen kan ske til politiet på telefon 114.

For flere 112 nyheder besøg vores politirapport her.

 

Dagens Gossip