Fundet i roma-lejr: Mystisk pige kan stamme fra Skandinavien

Den lille, lyshårede pige, som onsdag blev fundet i en roma-lejr nær den græske by Farsala, kan være fra Skandinavien. Det oplyser kommunikationsdirektør i organisationen 'Smile of Child', Panagiotis Pardalis, til norske VG.

Pigen, der er vurderet til at være cirka fire år gammel, har været i organisationens varetægt, siden hun blev opdaget hos en mand og en kvinde på henholdsvis 39 og 40 år.

- Vi samarbejder tæt med politiet. Det har fortalt mig, at de tror, hun kan være fra Skandinavien. Så alle tip fra den del af verden er meget nyttige, siger Pardalis til VG.

Gåden gør, at man samarbejder med organisationer i USA og resten af Europa.

LÆS OGSÅ: Mystik om fundet barn: Hvem savner denne fire-årige pige?

Han afslører også, at pigen reagerer på et bestemt navn.

- Hun responderer på navnet Maria. I begyndelsen skreg hun bare, men socialarbejderen og psykologen fortæller mig, at hun er begyndt at føle sig tryggere nu.

Kommunikationsdirektøren fortæller, at pigen var i dårlig tilstand, da hun blev fundet.

- Der var ikke gode levevilkår i lejren, hvor hun boede. Hun var beskidt og bange, siger Panagiotis Pardalis.

Pigen har gennemgået en helbredsundersøgelse, men resultatet er ikke klar til offentliggørelse.

Mens politiet efterforsker sagen, bor pigen på et børnehjem. Hun taler ikke græsk - men 'roma-sprog'.

- Vi prøver at skabe en tryg atmosfære og omgive hende med andre børn. Hun har forløbig ikke sagt noget om, hvem hun er, hvad der er sket med hende, eller hvor hun kommer fra. Det forsøger vi at finde ud af, men psykologen er ikke kommet så langt endnu, siger Panagiotis Pardalis.

Græsk politi frygter, at pigen er endt i roma-lejren efter kidnapning. Parrets forklaringer på, hvordan den fire-årige er kommet i deres varetægt, stemmer ikke overens. Det bakkes op af en DNA-prøve, der afslører, at parret umuligt kan være biologiske forældre til den fire-årige.

Følg Dagens.dk på Facebook - Altid gratis nyheder og underholdning

Politiet har også fundet ud af, at den 40-årige kvinde har to forskellige identifikationskort med to forskellige navne. I det ene navn er hun registreret som mor til fem piger og to drenge, mens hun i det andet navn er opført som mor til fire piger.

Den lyshårede pige blev fundet sammen med tre andre børn, som nu er installeret hos familiemedlemmer. 'Smile og Child' oplyser, at parret har 14 børn tilsammen. Det er politiet i færd med at undersøge.

Det kan tage op til uger.

KLIK OG SE BILLEDET AF PIGEN I FULD STØRRELSE:

 

Dagens Gossip