Kundby-pige og 24-årig forbliver fængslet i sag om bombeplaner

En 16-årig pige og hendes advokat har valgt frivilligt at gå med til at forlænge pigens varetægtsfængsling i en sag om terrorplaner mod to skoler på Sjælland.

Det samme gør sig gældende for en 24-årig mand, som er sigtet for at medvirke til pigens planer om at ville angribe den jødiske Carolineskolen i København og Sydskolen i Fårevejle med hjemmelavede bomber.

Retten i Holbæk har uden et egentligt retsmøde afgjort onsdag, at de to skal forblive fængslet frem til 14. september.

Den dag har den 16-årige pige siddet varetægtsfængslet i nøjagtigt otte måneder. Ifølge retsplejeloven må en person ikke sidde varetægtsfængslet i mere end otte måneder, hvis det, som personen er sigtet for, kan udløse mere end seks års fængsel.

Men der kan ifølge loven gøres en undtagelse, hvis der foreligger helt særlige omstændigheder. Til næste retsmøde skal retten altså tage stilling til, om der er nogle særlige omstændigheder, der kan holde de to sigtede varetægtsfængslet.

Pigen er fængslet i surrogat på en institution egnet til børn og unge.

De nægter sig begge skyldige i anklagerne.

Ifølge anklager Lasse Biehl er sagen stadig under efterforskning.

Sagen begyndte 13. januar i år, da Midt- og Vestsjællands Politi gennemførte en større politiaktion på en adresse ved Kundby ikke langt fra Holbæk.

Den dengang 15-årige pige, som er konverteret til islam, blev anholdt og fremstillet i grundlovsforhør dagen efter.

Samme dag meldte den 24-årige mand sig selv til politiet i Østjylland, hvorefter han blev anholdt.

De to sigtede mødte angiveligt hinanden på internettet, hvor den 16-årige pige også har erklæret sin støtte til jihad.

Hun har selv tidligere gået på Sydskolen i Fårevejle, som hun ifølge sigtelsen planlagde at angribe med hjælp fra den 24-årige.

/ritzau/

 

Dagens Gossip