Livsfarlige vaner: Disse fem brølere må du IKKE begå på motorvejen

De fleste danske bilister kører med største naturlighed tusindvis af kilometer om året uden at tænke på, at det er med livet som indsats. Især på de danske motorveje går det grueligt galt med jævne mellemrum.

I 2014 var der årligt 567 ulykker på motorveje i Danmark, et tal, der steg til 642 i 2015, oplyser Vejdirektoratet til Nordjyske.

- Det er ikke endnu til at sige, om der er tale om en reel stigning eller blot et udsving i statistikken, men det følges nøje, siger leder af trafiksikkerhedsafdelingen i Vejdirektoratet, Marianne Foldberg Steffensen til Nordjyske.

Et flertal af ulykkerne er bagendekollisioner, som sender mange danskere på hospitalet eller i kisten. I forbindelse ved disse ulykker er der især fem syndere, som er værd at huske på:

1. For kort afstand. Hvis du kører 110 km/t skal du holde 55 meters afstand svarende to sekunders afstand.

2. Manglende opmærksomhed. Lad være med at læse sms’er eller mails, når du sidder bag rattet. Alle former for telefonsamtaler er også medvirkende til at gøre dig uopmærksom. Og det er helt skidt, hvis du både holder for kort afstand og er optaget af andre ting.

3. For høj hastighed. Kort sagt: Fart dræber. Du kan nemt skabe farlige situationer ved at køre for hurtigt og blive involveret i grimme uheld. Så følg hastighedsanvisningerne.

4. Hold til højre. Lad være med at placere dig midt i trafikken og fylde unødvendigt. Du risikerer at andre overhaler dig højre om, hvilket medfører utrolige farlige situationer for alle parter.

5. Fletteregler? Pludselig kan det man lærte om fletteregler til teori for 117 år siden være meget langt væk i hukommelsen. Husk lynlås-princippet og kør ved siden af hinanden, indtil det er flettetid.

Følg Dagens Advarsler for flere lignende artikler:

 

 

 

Dagens Gossip