Person var ved at drukne: 112-app reddede liv

Den nyligt lancerede 112 app viste for alvor sit værd den 15. april, da en person var tæt på at drukne i Søby Sø ved Herning.

Den nye 112 app til mobiltelefoner har allerede nu vist sit værd.

Mandag i sidste uge ringede en mand til alarmcentralen i Aarhus. Han havde set en person ligge cirka 10 meter ude i Søby Sø ved Herning og havde brug for en ambulance. Men Søby Sø er et vidt begreb, og det kunne have kostet flere dyrebare minutter, før medarbejderen i alarmcentralen havde sporet sig ind på, hvor anmelderen præcist befandt sig. Men det tog kun få sekunder.

Manden havde nemlig foretaget opkaldet via 112 app’en på sin mobiltelefon.

Pensionsguide - alt om folkepension og ældrecheck til aldersopsparing og pensionstillæg.

- I løbet af meget få sekunder havde vi en helt præcis angivelse af, hvor manden befandt sig, og i løbet af 40 sekunder havde vi en udførlig ruteplan klar til redderne. Havde vi ikke haft anmelderens GPS-koordinater via 112 app’en, så ville der have været en vis risiko for, at han dels stod et helt andet sted, end han troede, og dels at redderne ville have kørt den forkerte vej ind til søen, siger leder af alarmcentralen i Aarhus, Politikommissær Klaus Hvegholm Møller.

Fremme efter otte minutter

Medarbejderen i alarmcentralen guidede redderne ned af veje og ind af grusstier, så de kom direkte hen til anmelderen. Det tog kun godt otte minutter fra opkaldet blev modtaget i alarmcentralen til redderne havde fat i personen, der var ved at drukne i søen.

Fødselsdagssange - Har du glemt teksten til den danske føldselsdagssang? Så fortvivl ikke. Her finder du I dag er det Oles fødselsdags tekst.

- App’en har formentlig været med til at redde vedkommendes liv. Der blev ikke spildt et eneste sekund i hverken alarmcentralen eller ambulancen på at finde frem til ulykkesstedet, siger Klaus Hvegholm Møller, der desværre jævnligt oplever det modsatte.

- Der går ofte for meget tid med at lokalisere, hvor folk befinder sig henne. Jo længere væk fra byerne, jo sværere er det, for der står ikke altid lige et vejskilt og et vejnummer, vi kan køre efter. Så den nye app er bestemt et rigtig godt redskab for os, i forlængelse af de mange andre hjælpeværktøjer vi har, siger Politikommissær Klaus Hvegholm Møller.

 

Dagens Gossip