Politiet advarer: Her er tricktyvenes seneste fupnummer

Med kort mellemrum ringede to nordsjællandske, ældre kvinder til politiet i går eftermiddags. De havde begge haft besøg af snedige tricktyve, der havde forsøgt at narre dem med den samme form for svindel - at de skulle have taget blodprøver - oplyser Nordsjællands Politi til Dagens.dk.

- Jeg har ikke hørt den før med, at de vil tage blodprøver. Men det er noget svineri at udvælge og udnytte de ældre, som er meget taknemmelige for, at de kan få hjælp derhjemme. Der er ingen grænser for, hvad de kan finde på af tricks for at komme ind hos ældre og svage borgere, siger pressekoordinator ved Nordsjællands Politi, Henrik Suhr, til Dagens.dk.

LÆS OGSÅ: Advarsel: Falske indsamlere ringer til dig

Omkring kl. 15.30 i går bankede det på døren hos en 85-årig kvinde i Allerød. En fremmede kvinde fortalte, at hun kom fra kommunen for at tage en blodprøve, hvilket fik den 85-årige til at åbne døren. Inde i lejligheden tog "kommunedamen" noget plaster frem og bevægede sig rundt i hjemmet. Herefter forsvandt hun pludselig - uden tilsyneladende at have taget noget.

Kort tid efter fik en 86-årig kvinde i Birkerød - ca. fem kilometer fra den 85-årige kvindes adresse - også besøg af en kommunal kvinde, der ville tage en blodprøve. Men da den 86-årige kvinde forsøgte at afvise den fremmede kvinde, fik hun et hårdt skub ind i lejligheden. Lidt efter så hun kort to mænd forlade hjemmet. Også her lader det til, at intet blev stjålet.

LÆS OGSÅ: Falske betjente banker på din dør

- Vi kan ikke udelukke, at de to sager har noget med hinanden at gøre. Det kan sagtens lade sig gøre at komme fra det ene sted til det andet i det tidsrum. Men det indgår alt sammen i vores efterforskning, siger Henrik Suhr til Dagens.dk.

Den 85-årige kvinde i Allerød beskriver tricktyven som: kvinde med dansk udseende, ca. 40 år, ca. 170 cm, alm. af bygning, hvid i huden, lyst langt hår, sigøjnertype, talte dansk med accent og medbragte lys taske. Mens den 86-årige Birkerød-borgers beskrivelse lyder: kvinde, romansk af udseende, 25-35 år, 160-165 cm, spinkel af bygning, hvid i huden, brunt mellemlangt hår, talte dansk med accent og medbragte grå rygsæk. 

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - altid gratis nyheder  

Nordsjællands Politi opfordrer kraftigt til, at ældre borgere passer meget på med at åbne døren for fremmede.

For at undgå at blive offer for tricktyvenes fupnumre anbefaler Henrik Suhr, at man kun åbner døren, hvis man har en aftale, og at man ser gennem dørspionen, om man kender vedkommende. Dernæst kan man bede om at se legitimation eller ringe til hjemmeplejen eller kommunen for at høre, om de har sendt en medarbejder ud.  

 

Dagens Gossip