Politiet fik medhold: Nu skal Fido aflives

Politiet har i dag vurderet sagen om hunden Fido. Sagen er ikke faldet ud til ejerens fordel, oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi.

Fidos ejer, Louise Bluhme Sørensen fra Rødding, er i dag blevet meddelt, at hunden skal aflives.

- Jeg er sur og ked af det, siger Louise Bluhme Sørensen til Dagens.dk.

Fido løb væk fra sin ejer og blev optaget af politiet som herreløs. Da Louise Bluhme Sørensen kom i kontakt med politiet, oplyste hun selv, at Fido er en krydsning af Amerikansk Staffordshire Terrier (Amstaff) og Alaskan Malemute. Det fremgår af en telefonsamtale, politiet tidligere har offentliggjort.

En krydsning med Amstaff er ulovlig ifølge Hundeloven. Dermed bad politiet hende om at dokumentere, at hunden ikke er en sådan krydsning.

To dommere i Dansk Kennel Klub har på baggrund af fotos og et besøg hos hunden udtalt, at de ikke kan se tegn på, at hunden er en Amstaff-blanding.

Men det er, ifølge politiet, ikke en brugbar redegørelse for Fidos afstaming.

- Jeg kan ikke forstå, at det ikke er nok. Denne sag er spørgsmålstegn på spørgsmålstegn, siger Louise Bluhme Sørensen.

Det følger af Hundeloven, at udtalelserne fra hundekyndige ikke kan stå alene, men skal underbygges af andre oplysninger.

- Men politiet har ikke ville fortælle os, hvad de skal bruge, og så er det altså svært, siger Louise Bluhme Sørensen.

Følg dagens.dk på Facebook - så er du altid opdateret - klik her

Ifølge Hundeloven er det ikke politiet, der skal bevise, at hunden er af en ulovlig blanding, men ejeren, der skal bevise, at den er af lovlig afstamning. Er der tvivl, skal hunden aflives.

Louise Bluhme Sørensen kan nu anke afgørelsen inden ti dage. Hvis hun gør det, kan Fido ikke aflives, før Rigspolitiet har truffet en afgørelse.

- Det har jeg tænkt mig at gøre, og så skal tiden bruges på at finde ud af, hvilken dokumentation der holder. Jeg vil også have en advokat ind over sagen. Og så vil jeg have flyttet Fido til et andet internat. Det han bor på nu, er ikke for godt. Hvis han snart skal dø, så skal han have det godt i sine sidste dage, siger Louise Bluhme Sørensen.

Læs også

Små hunderacer - Her finder du oversigt over de mest populære små hunderacer i Danmark.

 

Dagens Gossip