Restaurant i Århus udsat for indbrud: Politiet havde ikke tid, så ejeren tog sagen i egen hånd

Tidligere på ugen opklarede ejeren af den århusianske restaurant Zorba selv et indbrud og skaffede tyvekosterne tilbage - helt uden politiets hjælp.

Natten til torsdag var der indbrud i restauranten. Overvågningskameraet fangede de tre mænd, som stjal en iPad, en bærbar computer og to portioner moussaka. Det skriver Stiften.  

Først et stykke tid inde i de unge mænds forehavende opdagede de kameraet. De vendte det og iførte sig hætter, men på det tidspunkt var det for sent. De var allerede forevigede.

Indehaveren Xenia Kjær Karassavidis ringede til politiet. Ordensmagten havde dog ikke ressourcer til at opklare indbruddet, hvorfor hun besluttede sig for at tage sagen i egen hånd.

!!INDBRUD PÅ ZORBA!! Kære Du, som brød ind på Restaurant Zorba i nat kl 00.15 til 00.30. Det var smart, at vende mit...

Posted by Restaurant Zorba Århus on Thursday, February 11, 2016

Hun vidste nemlig godt, at det ville være ulovligt at hænge tyvene ud med billede. Men der er ingen lov imod at true med at gøre det.

Derudover kunne hun via en fjernstyring af sin Spotify-app tænde iPaden. Det gjorde det muligt at se, hvor tyvene befandt sig.

En modig ven tog ud og konfronterede tyvene. Han gav dem frit lejde i en halv time til at levere de stjålne ting tilbage, hvis politiet ikke skulle blandes ind i det.

Læs også: Indbrudstyve skar snuden af hunden, men nu har han endelig fundet et hjem

- Vi gav dem en ordentlig skideballe og fik dem til at svore, at de aldrig ville begå noget kriminelt igen. Da de blot vare nogle små knejte, besluttede vi at give dem en second chance. Så politiet har vi holdt udenfor, siger Xenia Kjær Karassavidis.

Følg Dagens Helte for flere lignende artikler:

 

 

 

Dagens Gossip