Skal du have passet med på indkøbstur til Tyskland? Få politiets svar her

Politiet bliver kimet ned af borgere, der vil vide, om de skal medbringe passet på ture over grænsen.

Har du planer om en smuttur til Tyskland i weekenden for at fylde bagagerummet med billige sodavand og guf, så skal du huske noget særligt udover penge og bil. Du skal nemlig have dit pas med.

Det oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi, som i disse dage bliver kontaktet af mange forvirrede borgere, der ikke kan finde ud af, om passet skal med eller ej, når destinationen er Tyskland. Forvirringen er særlig stor, når det bare drejer sig om en hurtig indkøbstur over grænsen.

- Svaret er, at ja, det skal det. Også på en kort tur. Dansk politi skal se det ved tilbagerejsen til Danmark, oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi.

Hvis man alligevel skulle glemme passet på den næste indkøbstur til Tyskland, så skal danske borgere nok komme hjem igen, men det kan blive lidt mere besværligt. 

- Hvis det viser sig, at man ikke har sit pas med, risikerer man at kontrollen af identitet og adkomst til at rejse ind i landet kommer til at tage et stykke tid. Så skal kørekort og anden ID måske slås op og sammenholdes med andre registre. På den måde bliver man ikke bare selv forsinket, men forsinker også de øvrige rejsende, meddeler politiet.

Så opfordringen fra ordensmagten lyder: Ha' passet med hver gang!

 

Dagens Gossip