Spillegæld fik 44-årig far til at smugle narkotika

En 44-årig familiefar er blandt de otte mænd, der tirsdag ved Retten på Frederiksberg er tiltalt i den største sag om indsmugling og opblanding af 650 kilo hård narkotika i Danmark.

I anklageskriftet er manden tiltalt for at have været chauffør i en Citroën C4, der flere gange har været i Holland for at hente amfetamin og kokain, der skulle til Danmark.

Den 44-årige erkender at have kørt turen en enkelt gang. En tur han kørte for at tjene penge, der kunne betale for hans ludomani, forbrugslån og stofmisbrug, sagde han i retten.

Den 22. april sidste år kørte den 44-årige mand alene mod Holland i den bil, som han af ukendte personer havde fået penge til at købe. Kontakten til bagmændene var startet gennem en pokerklub, hvor den 44-årige kom ofte.

Ifølge den 44-årige havde han hørt på vandrørene, at det var hash, han skulle smugle til Danmark. Men det viste sig senere at være 12 kilo amfetamin og tre kilo ketamin.

- Det er første gang, jeg er sigtet. Jeg er en lallende amatør, og jeg kan godt se, at jeg har været naiv, sagde den 44-årige, da han kom i vidneskranken.

På turen til Holland mødtes han med flere maskerede mænd, men han genkender dem ikke som nogle af de andre tiltalte i retssalen. Han genkender dog sig selv på et billede, som anklagemyndigheden har medbragt i retten.

- Ja, det ligner jo meget godt, sagde den 44-årige.

Den anden mand på billedet, der er taget i Flensborg, medgav efterfølgende selv at være til stede i retten. Der er tale om en 25-årig russisk statsborger. Russeren skulle angiveligt hjælpe den 44-årige mand og en anden smuglerbil sikkert over grænsen.

På anklagerens spørgsmål om, hvad den 44-årige skulle gøre med smuglerbilen, når han kom til Danmark, kom et uventet svar.

- Jeg skulle hente mine børn, grinede han.

- Og så skulle jeg parkere bilen på et aftalt sted.

Manden blev dog aldrig kontaktet efter ankomsten til Danmark, og anklageren formoder, at det skyldes, flere medskyldige i mellemtiden var blevet anholdt.

I anklageskriftet påstår politiets specialgruppe Task Force Øst, på at turene til Holland i alt har medført smugling af stoffer der kunne blandes op til 650 kilo, som efterfølgende skulle videresælges.

I Danmark er der ikke tidligere faldet dom i sager, hvor der har været så store mængder hård narkotika indblandet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip