Fuldt hus til Romy Hausmann: Fremragende thriller fra ny tysk krimidronning

08/03/2021 08:00

Jakob A. Overgaard

Litteratur
Romy Hausmann vandt bl.a. Crime Cologne Award for den fremragende 'Kære barn'. Foto: Pressefoto
Romy Hausmann vandt bl.a. Crime Cologne Award for den fremragende 'Kære barn'. Foto: Pressefoto
Med sin debut i 2019 tog Romy Hausmann de tyske krimilæsere med storm. Kære barn blev en kæmpe succes i hjemlandet, hvor den havde 45 uger på bestsellerlisterne. Nu er turen kommet til Danmark, og danske læsere kan godt glæde sig.

Mest læste i dag

En fremragende og anderledes thriller, der både går i hjertet og i maven.

'Kære barn' er ikke en klassisk krimi. Den starter ikke med et mord og følges af en politiopklaring. I stedet bliver læseren bragt ud på et opklaringsridt, der i krimien ånd indeholder mord, men som strukturelt slet ikke følger krimiens normalt ret slagne gang.

I bogen er der tre selvstændige fortællerspor, der alle lapper ind over hinanden. Vi følger Lena, der er en kvinde, som er flygtet fra indespærring. Hannah, der er Lenas datter, som Lena fik med kidnapperen under fangeskabet. Og sidst følger vi Matthias, som er Leans far. En mand, der har søgt efter sin datter i 12 år.

Det er en lettere creepy forside, der passer rigtig flot til bogens indhold.

Romy Hausmann får skabt tre fremragende fortællerstemmer, der alle bidrager til bogen på en helt unik facon. Plottet oprulles langsomt igennem lige dele flashbacks fra alle tre fortællerstemmer og en generel kronologisk handling, der rummer rigtig mange overraskelser.

Der er ingen letkøbte løsninger. I stedet er det en bog, der både give stof til eftertanke og som fungerer på den præmis, den er opstillet på. Det er verdensklasse underholdning og derfor bør 'Kære barn' også have en chance for at komme ind på bestsellerlisterne i Danmark. Det fortjener den.

Tematisk er bogen bygget op omkring, hvad vi som mennesker kan udholde og hvilken normaltilstand vi kan overleve i. Bogen kredser om den klassiske kamp mellem det gode og det onde, men på elegant vis bliver vi som læsere selv i tvivl om, hvor grænsen går. Hvad der er normalt og hvem der definerer, hvad det gode liv er.

Bogen kan bl.a. købes her.