4 hverdagsting du har misforstået, hvad skal bruges til

Foto: Shutterstock.com

Du var sikkert ikke klar over, hvad disse fire ting rent faktisk er til for.

Vi er omgivet af ting og sager, men en del hverdagsobjekter har ikke helt den funktion, som mange måske tror.

YouTube-kanalen #Mind Warehouse har samlet en liste over almindelige ting, som de fleste formentlig ikke går og undrer sig over – men som faktisk har nogle ret specielle funktioner.

Læs også

Søn fortæller mor, at han har en tvilling i skolen: Hun bryder sammen, da hun ser et billede af ham

1. Hullet i slikkepinden
Mange antager, at der er et hul i pinden på en slikkepind for at mindske risikoen for at blive kvalt, hvis man sluger den. Det er ikke korrekt.

Hele pinden er i sig selv hul for at undgå netop det, men det lille hul i toppen af pinden har et ganske andet formål. Den sørger for, at bolsjemassen ikke falder af pinden.

2. Kvasten på huen
Den lille bold på vinterhuen er en klassiker. Men den er der ikke kun for at få dig til at se nuttet ud.

Trenden begyndte i 1800-tallet i Frankrig. Her blev der syet små bolde på soldaternes hatte, når de var i marinen. Årsagen var, at de små rum i skibene gjorde, at mange soldater slog hovedet mod enten loftet eller dørkarmene. Kvastens formål er altså at advare, inden man slår hovedet.

Det er i grunden skidesmart, men måske også lidt mærkeligt, at vi render rundt med dem på vinterhuerne i dag?

3. Pressefolderne i bukserne
Mange forretningsfolk har en fast ”uniform” med pressefoldede bukser og habitjakke. Men faktisk opstod pressefolderne mere af nødvendighed end af modehensyn.

Trenden kom i kølvandet på, at man begyndte at producere tøj i udlandet. Når tøjet skulle skibes til Vesten, tog det ofte lang tid. Derfor opstod der folder i bukserne, som var umulige at rette ud igen.

Derfor blev det i stedet en trend, hvilket i grunden er ret praktisk.

4. Lommen i trusserne
De fleste kvinder er klar over, at trusser ofte er udstyret med en ”lomme”, men de færreste er klar over, hvorfor den er der.

Den er ikke til at opbevare ting i. Ganske enkelt handler det om, at det inderste lag skal laves af et særligt blødt stykke stof. Kvinders trusser er lavet på en måde, hvorpå det er umuligt at sy det bløde stof ind med to indre søm. En af dem vil nemlig være ubehagelige.

Derfor bliver trusserne syet på en måde, så der opstår en lille lomme.

Læs også

Derfor bør du ALTID lægge en citron i opvaskemaskinen