4 modbydelige kropslugte du IKKE må ignorere

Foto: Shutterstock

Sved og dårlig ånde kan ramme enhver. Men nogle skarpe kropslugte må du ikke ignorere, da der kan gemme sig sygdomme bag de slemme kropsdufte.

Det er ikke altid nemt at holde kropslugtene lækre og rene. 

Hvis man lige er begyndt at træne eller hvis man har været syg, så kan kroppen godt være i så dårlig forfatning at sveden under armene eller den dårlige ånde er ekstra potent. 

Men visse kropslugte er ikke til at ignorere, skriver Expressen, og disse fire lugte skal du reagere på prompte. 

1. Hvis missen lugter fælt 
Sidder du på toilettet som kvinde og synes, at lugten fra kummen er ekstraordinær gennemtrængende, så kan det være et klart tegn på en urinvejsinfektion. En sådan infektion skyldes bakterier, der trænger ind i urinrøret og op i blæren, hvilket gør at lugten af dit tis kan være nærmest kemisk. 

Ved sådan en skarp lugt, er det en god ide at se en læge, og hvis lugten ikke forsvinder af sig selv efter tre dage, så skal der medicin til.  

Læs også

5 ting du aldrig må stikke ind i din egen (ellers andres) tissekone

2. Den som lorten lugte kan…
Hvis man ikke så godt kan tåle mælkesukker i kosten fra mælk eller ost, så skyldes det, at man i sine slimhinder i tarmen har et lavere niveau af enzymet lactase, der kan nedbryde indholdet af laktose i mælkeprodukter. 

Hvis den efterladenskaber lugter særlig dårligt og du måske samtidig går og fiser eller har tynd mave, så prøv at droppe mælk i et par uger, og se om det hjælper. 

3. Når skoene kommer af, går blomsterne ud 
Hvis du efter en lang arbejdsdag smider skoene derhjemme, og dine fødder lugter surt, så skal du være opmærksom. Det kan selvfølgelig være helt almindelig fodsved, der kan afhjælpes med en bakteriedræbende spray i skoen og et par friske sokker

Men det kan også være fodsvamp, der foruden den liflige duft fra fusserne også oftest medfører tør og irritabel hud mellem tæerne. Her skylder du dig selv og dine omgivelser en tur på apoteket, hvor de garanteret kan hjælpe med en creme. 

Læs også

Kvinde med sjælden sygdom lugter altid af fisk

4. Hvis du lugter af død ud af munden
Hvis din kæreste nægter at kysse dig om morgenen, selv efter at du har haft en tandbørste langt inde i kajen, så kan det skyldes søvnapnø. 

Søvnapnø er en lidelse, hvor du ubevidst har lange pauser i din vejrtrækning i nattesøvnen, hvor tungen falder tilbage i munden og lukker for lufttilførslen. 

I stedet trækker du vejret med åben mund i løbet af natten, hvilket giver en tør og ildelugtende mund næste morgen. 

Her kan en sovemaske med ilt hjælpe, og det vil din partner takke din læge for. Masken afhjælper nemlig også den snorken, som er et typisk tegn på søvnapnø. 

Men hvis du er mand og gerne vil score kvinder i byen, så kan det faktisk betale sig at lugte lidt af sved, viser forskningen

 

Dagens Gossip