6 fejl du aldrig må begå på første date

Nils Würtzenfeld

383 uger siden

|

10/03/2017
Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Når du begiver dig på date, er det en række ting, som du uden tvivl bør holde dig fra. Ellers kan du hurtigt vinke farvel til date nummer to.

Dagens topnyheder

Ingen har sagt, at det skal være let at date.

Hvad der virker på det ene stævnemøde, kan falde fuldstændig til jorden på det næste, og derfor kan man ikke gøre meget andet end at tage sine erfaringer med sig videre.

Der findes dog en række helt essentielle fejl, som man aldrig bør begå på en første date – eller på de næste for den sags skyld. Det skriver Elitedaily.com.

Med mindre du har indset, at I er et elendigt match, at din date har løjet om sit udseende eller er et uhyggeligt kedeligt bekendtskab, og du derfor skal væk i en fart, så bør du i den grad holde dig fra at gøre følgende skes ting på jeres første date.

1. Være for frembrusende: Det er fint at vise interesse for din date, men hvis du sidder helt ude på kanten af stolen, mens du æder vedkommende med øjnene og udstråler, at du allerede er ved at planlægge jeres fremtidige bryllup, så bør du slå bremsen i. Bevares – det kan være svært at finde balancen mellem ikke at virke ligeglad og heller ikke alt for interesseret, men husk som hovedregel at holde igen med fysiske berøringer i starten, og lad for Guds skyld vær med at snakke fremtid, børn og farven på jeres sølvbryllupsinvitationer, med mindre vedkommende selv bringer det på bane.

2. Tal for meget om dig selv: Det er muligt, at du både er uddannet hjernekirurg, har besteget Mount Everest og i øvrigt har bygget adskillige afrikanske børnehjem med dine bare hænder, men hold alligevel igen med kun at snakke om dig selv. Husk altid at spørg (interesseret!) til din date, ligesom du bør stille opfølgende spørgsmål for at vise, at det hele ikke kun handler om dig. Og pas i øvrigt også på med ikke at hævde dig selv alt for meget. Du må gerne sætte dig selv i et godt lys, men at blære dig med din månedsløn er bare upassende.

3. Være nedladende overfor tjeneren: Hvis jeres første date foregår et offentligt sted som en café eller en restaurant, så husk at behandle jeres tjener ordenligt, da det siger meget om dig. Der er ingen, der forventer, at du er unaturligt flink og efterlader en formue i drikkepenge, men husk alligevel at være imødekommende, opmærksom og høflig, når I bestiller, eller når jeres tjener henvender sig. Så fremstår du nemlig også flink og åben overfor andre end din date.

4. Drikke for meget: Med mindre der på forhånd er lagt op til, at I begge skal drikke så hatten passer, så husk at hold igen med de våde varer på første date. Ikke fordi du ikke kan nyde et par glas, men jo mere du drikker – og jo mere din date ikke gør – jo mere risikerer du at sige noget dumt. Hvis din date kun har drukket to glas vin, og du er på din fjerde fadøl og to gin and tonics, så er sandsynligheden for at du plaprer løs forholdsvis stor, og situationen kan hurtigt blive upassende. Samtidig er der også en risiko for, at din date får et fejlagtigt og negativt billede af dit alkoholindtag.

5. Tal for meget om din eks: Det et muligt, at du lige er kommet ud af et langt og betydningsfuldt forhold, men det skal du for pokker ikke gøre til omdrejningspunktet for jeres date. Din nye flammer er overhovedet ikke interesseret i at høre alt om dit gamle forhold – især fordi I ikke kender hinanden endnu. Selvfølgende er det i orden at nævne, at man netop er blevet single, at man har et ægteskab bag sig eller tre børn derhjemme, men berør emnet nænsomt og begrænset. Så kan du altid fortælle mere, hvis din date spørger oprigtigt til dit tidligere forhold.

6. Kig på din telefon: Som folkefærd er vi danskere efterhånden blevet mobilafhængige, og mange af os kan ikke sidde bare 10 minutter, uden at vi partout skal finde lommecomputeren frem og tjekke et eller andet ligegyldigt. Men når du er på date, så er du på date, og så skal du holde dig helt fra mobilens forførende selskab. Du kan allernådigst tjekke den i smug, mens din date er på toilettet, men aldrig mens I er sammen. Vær i stedet til stede i nuet og i jeres date, mens du forsøger at finde ud af, om et stævnemøde nummer også vil være på sin plads.