Børnenes julegave kan blive unødvendigt dyr

Langt de fleste børn bliver i dag udstyret med dyre telefoner, men uden et cover, bliver reparationer en uforudset ekstraregning

Selvom vi blot netop er gået ind i november, og julen kan synes langt væk, så er den det ikke just. Julegaverne skal købes i god tid, både så økonomien kan hænge sammen, men også så man er sikker på at få det hele med.

På mange børns ønskelister er dyre telefoner, de nyeste tablets, og andre elektroniske gadgets, der udover at bringe enorm glæde, kan ende med at blive unødigt dyre. For når det drejer sig om produkter fra elektronikgiganter som Apple, Samsung og HTC ved man at man får lov at betale. Hvad der dog ofte forsømmes, er at huske at beskytte sit barns telefon med et cover, så man ikke skal betale for en reparation.

OG det bliver dyrere og dyrere at ville give sit barn den nyeste smartphone i julegave. For udover ekstraregninger som for eksempels et cover eller en eventuel reparation, så har prisen på blandt andet iPhones udviklet sig helt exceptionelt, siden den første iPhone udkom. Da den dengang banebrydende iPhone 3G udkom, kostede den billigste model i USA knap 1.400 danske kroner med den nuværende valutakurs, og med et toårigt abonnement. iPhone 4 altså den næste generation kunne erhverves for lidt over 3.000 danske kroner uden et abonnement, mens den billigste iPhone 5 uden et abonnement kostede knapt 4.500 kroner. Derudover skal tillægges, at der ved samtlige iPhone modeller kom minimum en opgradering, såsom iPhone 3GS, iPhone 4S og iPhone 5C. Altså er der hver gang blevet produceret en dyrere udgave af den samme telefon. Det stoppede dog ikke ved iPhone 5.

For da Apple lancerede deres iPhone 6 kostede den ligeledes 4.500 kroner, men her blev så efterfølgende produceret en iPhone 6 plus, der kom til den nette sum af 5.100 kroner. Det er altså blevet en væsentligt dyrere fornøjelse at være forældre, til et barn der uden tvivl ønsker sig den nyeste smartphone, hvad enten det er iPhone, eller en Samsung-telefon.

Men skulle uheldet være ude, og er telefonen gået helt eller delvist i stykker, ja så kan det blive en dyr fornøjelse, hvis man ikke ser sig for. For mange forhandlere tilbyder billige reparationer, hvor kvaliteten dog er skræntende. Der findes dog nogle huskeregler, der kan være gode at have i baghovedet når man kigger efter den billigste reparation.

Det drejer sig først og fremmest om at finde en forhandler der yder garanti på reparationen. Er forhandleren sikker på at kvaliteten er i top, vil den ikke være nervøs for at lave en garanti. Derudover skal man sikre sig at forhandleren bruger originale eller i hvert fald reservedele af en ordentlig kvalitet, så reparationen ikke gør yderligere skade for telefonen. Til sidst skal man holde øje med om forhandleren har uddannede teknikere, så man er sikker på, at telefonen er i sikre hænder. For det kan blive en unødigt dyr oplevelse, hvis man ikke får repareret sin telefon i første omgang, det kan du læse mere om her.

 

Dagens Gossip