Danmark er et af de mest indbrudsplagede lande

PA

366 uger siden

|

13/07/2017
Når det kommer til indbrud i private hjem, er Danmark suverænt det mest plagede land i Skandinavien.

Dagens topnyheder

I Danmark skal man være særlig på vagt over for indbrudstyve.

Ifølge tal fra Danmarks Statistik er Danmark det land i Skandinavien, der har flest indbrud per indbygger.

I 2012 var der 779,14 indbrud per 100.000 indbyggere, mens der i Sverige var 225,10 og 120,08 i Norge.

Og det er alt for meget, mener Det Kriminalpræventive Råd, der med oplysningskampagnen Stopindbrud.dk vil gøre danskerne mere opmærksomme på, hvad de kan gøre for at forhindre ubudne gæster i hjemmet.

”Det er et alvorligt samfundsproblem og uacceptabelt, at så mange danskere rammes af indbrud,” lyder et af hovedbudskaberne i kampagnen.

 

Præventiv effekt

En af de bedste metoder til at undgå indbrud er ved at sikre, at dit hjem eller din virksomhed er opdaterede inden på sikringsløsninger.

Med effektiv teknologi inden for overvågning, indbrudssikring og adgangskontrol, kan man minimere risikoen for indbrud markant.

Ifølge Stopindbrud.dk har sikringen også en meget stor præventiv effekt, da indbrudstyvene vil styre uden om de huse, hvor de kan se, at der er installeret alarmsystemer og overvågning.

 

Sørg for sikring

Pro Elteknik er et af de danske firmaer, der sørger for installering af alarmsystemer hos både virksomheder og private.

”Man kan undgå langfingrede og ubudne gæster med tyverisikring og adgangskontrol og dermed skabe tryghed,” lyder det fra Pro Elteknik.

Mulighederne er mange, når det kommer til sikkerhedsløsninger. Det kommer an på budget, om du vil sikre et privat hjem eller en virksomhed, og hvor store værdigenstande, du vil beskytte.

De fleste sikkerhedsfirmaer – inklusiv Pro Elteknik – tilbyder at komme ud til den enkelte husstand for at gennemse behovet for alarmsystemer, så du ved, hvor godt du er sikret, eller hvad du mangler for at være godt sikret.

 

Psykiske konsekvenser

Mange danske hjem springer sikringen over, fordi de tænker, at de alligevel ikke har noget særlig værdifuldt i hjemmet, som tyvene skulle have lyst til at få fat i.

Og hvis det så alligevel skete, ville tabet nok være overkommeligt – i hvert fald mere overkommeligt, end hvis man skal til at installere det helt store alarmsystem.

Men de psykiske konsekvenser ved at være udsat for indbrud er ofte undervurderede, påpeger mange psykologer og sociologer.

De fremhæver, at hvis nogen bryder ind i vores private ”helle”, hvor vi kobler af, stempler ud og er os selv, så påvirker det os fundamentalt, lige meget hvad og hvor meget tyvene er løbet bort med.

Det er ikke kun i Skandinavien, at Danmark ligger i top, når det kommer til indbrud. I EU kommer Danmark ind på en andenplads – kun overgået af Grækenland.