Der er mere, der forener os som mennesker, end vi tror

webmaster

360 uger siden

|

17/08/2017
Livsstil
Foto: Streets of the World / Jeroen Swolfs
Foto: Streets of the World / Jeroen Swolfs
Dét er budskabet på den hollandske fotojournalist Jeroen Swolfs udstilling med billeder fra verdens 195 lande, der åbner på Visit Carlsberg på mandag. Der er håb, smil og fællesskab alle steder - fra Nordkorea til Togo.

Dagens topnyheder

Da Jeroen Swolfs var i det krigshærgede Iraks hovedstad Bagdad, besøgte han en 1000 år gammel gade fyldt med bogbutikker. Men terororganisationen Al Qaeda havde sprængt en bilbombe midt i gaden i 2007, og flere af bogbutikkerne lå i ruiner. Men så gik folk sammen om at genopbygge gaden. Muslimer og kristne. Irakere, der boede i udlandet, sendte deres støtte. 

- Noget, der var tiltænkt at splitte og skabe kaos, bragte folk sammen. Jeg mødte en mand, der havde et lille te-hus, og hans familie var blevet slået ihjel, da bomben sprængte. Han fortalte mig sin tragiske historie og spurgte så, hvorfor jeg var kommet. Jeg fortalte ham, at jeg var der for at tage billeder af noget positivt i hans land, og han blev utroligt glad for, at jeg havde valgt at fotografere hans gade, fortæller den hollandske fotograf. I dag er mandens te-hus bygget op igen.

Foto: Bagdad / Jeroen Swolfs

Jeroen Swolfs har brugt 7 år på at indsamle historier gennem sin linse i alle verdens lande. Nu vil han dele oplevelsen med resten af verden, og de 195 billeder kan ses i udstillingen i de smukke rum hos Visit Carlsberg i Valby fra på mandag den 21 august. De store, flotte print suger dig direkte ind i scenerne fra en hektisk gade i Nordkoreas hovedstad Pyongyang til en idyllisk havn i Togo. 

- Hele pointen med mit projekt har været at fokusere på det, der forener os som mennesker rundt omkring i verden frem for det, der splitter os. Hvis man følger medierne i dag, får man ofte et negativt og konfliktfyldt billede. Jeg har valgt at se på verden fra den modsatte vinkel, siger Jeroen Swolfs til Dagens.dk.

Den hollandske fotograf tog ud i verden i 2009 for at fotografere verdens gadeliv. Udstillingen Streets of the World af resultatet af rejsen. Der er et foto-projekt, der både ved sin størrelse, men i endnu højere grad ved fotografens perspektiv, har øje for mennesker. 

- Alle oplevelserne, der ligger bag mine billeder, står stærkt i min erindring, fortælller fotojournalisten. 

Da Jeroen Swolfs begyndte på Streets of the World i Chisinau, Moldova i sin tid, havde han allerede besluttet sig  for, hvilken teknik han ville benytte sig af gennem projektet. Streets of the World handler om forbindelser og fællesskab mellem mennesker rundt i verden, så ideen var at  bruge en teknik, som transporterede den fornemmelse med ind i billederne. Så han valgte at skyde fra den samme vinkel og det samme udgangspunkt, hvor han stod på gaden og kiggede direkte mod horisonten og med stort set det samme lys på alle billederne. 

- Jeg har ledt efter og fundet venskaber og folk, der arbejder sammen alle steder i verden. Håb og samhørig. De fleste mennesker, jeg har mødt i gaderne, har været glade og meget interesseret i at mit projekt. Det er meget mindre skræmmende at rejse ud i verdens fjerne afkroge, end man skulle tro, siger den hollandske fotograf til Dagens.dk.

Nu er det alle os andre, der får mulighed for at se verden fra en positiv vinkel. Læs mere om Streets of the World her.