Derfor skal du lægge et stykke grillkul på en tallerken og komme det i køleskabet

Emil Ryttergaard

378 uger siden

|

19/04/2017
Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Et stykke grillkul gør underværker i dit køleskab, og disse andre køkkentricks gør livet i køkkenet lidt lettere, når sommervarmen så småt nærmer sig.

Dagens topnyheder

Det er ikke nemt, at holde køkkenet i tip-top stand i alle døgnets timer. 

Det kan være man bor sammen med en meget madglad kæreste eller ægtefælle eller bare gerne vil have, at de økologiske bananer holder sig friske lidt længere tid. 

Derfor har vi med inspiration fra Daily Mail samlet 5 små tips og tricks, som i det mindste kan kan gøre hverdagen lidt lettere. 

1. Et stykke kul i køleskabet tager den grimme lugt

Kul på grillen giver en lækker og velsmagende bøf, der får mundvandet til at løbe. Men faktisk kan grilkullet også fjerne dårlig lugt fra køleskabet. 

Hvis mandens seneste tur hos ostehandleren byder på en ordentlig hørmer af en Gammel Ole, så kan et stykke kul fjerne den værste stank fra køleskabet. Bare placerer kullet på en tallerken i køleskabet, og så forsvinder de grimme dufte som dug for solen. 

2. Hold bananerne modne i længere tid
Dine bananer kan også holde sig gule og flotte i lidt længere tid, hvis du binder toppen af bananerne sammen med plastikfilm. Plastikfilmen kan få bananerne til at holde sig friske 4 til 5 dage længere, hvis du altså husker at binde filmen om toppen af bananer, efter du har taget en. 

3. Når det er tid til iskold kaffe 
Foråret og sommeren banker snart på døren, og så kan det være skønt med et glas forfriskende iskaffe. Men det er en begynderfejl at hælde isterninger i kaffen, der udvander den gode drik, når de smelter. 

Foto: Shutterstock

I stedet bør du hælde den sidste kolde sjat kaffe fra kaffekanden i en isbakke. På den måde har du kolde isterninger med den helt rigtige smag af kaffe, når sommersolen står for døren. 

4. Få småkagerne til at holde lidt længere

Du har lige bagt en ordentlig omgang lækre småkager, og vil gerne have at de holder sig lækre, så skal du gemme dem sammen med en skive brød. 

Brødet skulle holde fugten væk fra småkagerne, så de holder sig lækre i længere tid. Husk blot at skifte brødet, hvis småkagerne skal holde sig i lang tid. 

5. Når tørsten kalder på et iskoldt glas hvidvin
Selv den mest ihærdige husmor kan have brug for et pusterum, og så er et iskoldt glas hvidvin lige sagen. Men det med at putte is i vinen bliver noget tynd sjask, som udvander smagene af de lækre druer. 

Foto: Shutterstock

Men har man et pakke grønne eller røde druer, som måske er blevet lidt for kedelige, så kan med fordel kaste dem i fryseren, og putte de frosne druer ned i den kolde vin. Når de smelter, så er vinen ikke blevet dårligere af den grund, og så ser de også festligt ud, hvis man får naboen eller gæster på besøg til et lille glas.  

Barnepige afslører endelig: Dette skete der, den nat Maddie forsvandt