Din partner vil takke dig: 7 helt utroligt nemme måder at genscore hende på

Foto: Shutterstock

Parforhold kræver vedvarende pleje – ligesom alle andre langtidsinvesteringer. Men noget af gnisten kan hurtigt gå af, og derfor er det værd at bruge små kneb som nedenstående til at holde på hende (eller ham), du har kær.

Rådene er skrevet til mænd, man mon ikke en del kvinder også kan bruge dem til noget:

1) Lad være med at spørge hende, hvordan hendes dag var
Spørg i stedet, hvad hendes dag er gået med. Det ændrer spørgsmålet fra at kunne besvares med et kort “fint” til at kræve, at du og hende lytter til hinanden – Hun får mulighed for at fortæller om de mennesker, de opgaver eller de udfordringer, hun har mødt, og du får muligheden for at lære lidt mere om hendes hverdag. Du virker med andre ord mere interesseret i hendes liv uden for jeres hoveddør.

2) Book hendes kalender
Foreslå, at I én gang om året afsætter en weekend til jer – fx den første weekend i november, hvor vejret er gråt og hverdagen måske samme farve. Uanset, om I bliver inviteret til tante Odas fødselsdag eller børnenes gymnastikopvisning. Det kan lyde hårdt, men den ene gang om året burde de fleste kunne undvære jer – og I kan tage afsted sammen (uden børn, hvis det er aktuelt) i nogle venners sommerhus eller på en weekend i en storby eller andet, I har lyst til. Alenetid sammen er vigtig – og en god mulighed for at se hinanden dybt I øjnene.

Læs også

11 tegn på at du er i et perfekt parforhold

3) Drop at være kærester
Nej, du skal ikke være utro – inviter dig selv på en date med jævne mellemrum. Du får muligvis nok råd, der ligner ovenstående, og som minder dig om at passe på dit forhold, dine børne, dine kollegaer, din syge mormor eller andet – men hvad med dig? Har du alenetid nok? Du skal nok ikke tage en tremåneders backpackertur til Thailand og forvente, at hun venter med glæde på dig derhjemme, men tid til de ting, der giver dig energi er vigtig – hvordan skal du kunne være der for andre, hvis du ikke passer på dig selv? Det kan være nok at gå en lang tur med hunden eller tage en tur i svømmehal og sauna for nogle, mens det for andre kan være sundt at begynde på en hobby væk fra parforholdet. Pas på dig selv – det kan være, det smitter positivt af på din partner, der ser dig live lidt op.

4) Brok dig
… også over hendes dårlige vaner, hvis du føler, at noget er galt, men overvej evt. spørgsmålet: Er det et hypotetisk problem eller et reelt problem? Et hypotetisk problem er fx, hvis du forestiller dig, at hun vil være sur på jeres ferie med svigerfamilien. Et reelt problem er, hvis hun er det. Drop at brokke, klage eller diskutere problemer, der endnu ikke er opståede, eller som du kun kan forestille dig vil opstå. Det sparer jer for en helt del energi og er med til at gøre stemningen langt bedre derhjemme, hivs I gennemgår en lidt anstrengt periode.

5) Vad i fortiden
Brug en søndag eftermiddag eller en ellers kedelig aften på at kigge gamle billeder igennem – fra dengang, I mødtes. Dengang I var til en sjov fest, I fik et barn, I blev gift, I var på en god ferie osv. osv. Gode minder har godt af at blive genopfrisket engang imellem, og lur os, om ikke det puster lidt gnist i romantikken på stuegulvet eller rundt om bordet, hvor I sidder.

6) Små ting tæller
Stil en kop kaffe klar til hende om morgenen. Køb et stykke af hendes yndlingschokolade med hjem fra din indkøbstur eller skriv en sød godmorgen-besked, som hun læser, når du er gået hjemmefra. De små ting tæller i at vinde et hjerte – og genvinde det. 

7) Giv hende et øgenavn
Prøv spontant at kalde hende "frække", "flotte", "smukke". Bare for en dag og se, om det ikke fremprovokerer et fnis eller et smil. Om ikke andet booster du din partners selvtillid, hvilket er et godt skridt i retning mod en genscoring. 

Læs også

7 måder at gøre din mand blød i knæene

 

 

Dagens Gossip