Det du indtager, har enorm betydning for dit helbred. Herunder kan du se tre ting, der kan have negativ effekt på dit immunforsvar, hvis du indtager for meget af det.
Lige nu læser andre
Din livsstil og indtag af forskellige fødevarer kan have stor indflydelse på, hvor godt dit immunsystem kan beskytte dig mod sygdom – og hvor hurtigt du kommer dig.
Ud over søvn, motion og stressreduktion kan næringsstofindholdet i de fødevarer, du spiser, have stor indflydelse på, hvor godt din krop er forberedt på at bekæmpe sygdom. Det skriver mediet Real Simple.
“Et regelmæssigt indtag af frugt, grøntsager, fuldkorn, magert protein, nødder og frø holder dit immunforsvar kørende, så det kan beskytte dig, når du har mest brug for det,” fortæller Margie Saidel, der er uddannet kostvejleder og ernæringsekspert, til Real Simple.
“Sagt på en simpel måde: dårlige spisevaner kan gøre dig syg,” lød det også fra Margie Saidel.
Der er en række føde- og drikkevarer, der har et meget lavt næringsindhold, hvorfor et overforbrug af disse kan resultere i overvægt, diabetes og andre sygdomme. Ifølge Saidel kan de også skade dit immunforsvar og dets evne til at holde dig sund.
Her er de tre føde- og drikkevarer, som du skal holde igen med indtaget af, hvis du vil holde dit immunsystem stærkt.
Sodavand

“Sukker- og kulsyreholdige drikkevarer leverer intet andet end tomme kalorier fra sukker,” lyder det fra Saidel.
Ud over at bidrage til både overvægt og relaterede sygdomme, der er forbundet med et beskadiget immunsystem, kan et højt sukkerindtag også øge risikoen for inflammation og nedsætte evnen til at bekæmpe sygdom.
Alkoholiske drikkevarer

Et overdrevet indtag af alkohol bør altid undgås. At det også kan svække dit immunforsvar, er blot endnu en blandt mange gode grunde til at undgå det.
Margie Saidel fortæller, at et for højt indtag af alkohol kan føre til et fald i din krops evne til at bekæmpe sygdom. Ligeledes kan det også gøre dig mere modtagelig over for lungebetændelse og andre lungesygdomme, langsommere sårheling samt langsommere helbredelse efter sygdom.
Flere former for frosne måltider

De færreste kan benægte på, at de på et tidspunkt har spist en frossen færdigret. I en situation, hvor du ikke har lang tid til at lave mad, kan det virke som en god løsning, men det er ikke tilfældet.
For selvom det er en praktisk løsning i en travl hverdag, er der mange af disse frosne måltider, der har et højt indhold af natrium, sukker, mættet fedt og raffineret kulhydrat. Desuden er indholdet af næringsstoffer og fibre ofte til den lave side.