Fem store fejl, du (sikkert) begår i badet

Foto: Shutterstock.com

Det er faktisk ikke alle ting du gør i badet, der er lige godt.

Vi er så vant til at tage et bad, det er en del af vores daglige rutiner, og netop derfor har vi en masse badevaner, som vi sværger til uden at tænke over det.

Men det er langt fra sikkert, at alle dine vaner er gode.

Læs også

Dårligt nyt til disse danskere: Her venter en ekstraregning

Sundhedseksperten Amanda Hawkins fra det amerikanske magasin Good Housekeeping nævner følgende fem fejl, som mange begår i badet:

1. Du udskifter ikke din vaskeklud eller vaskesvamp. Begge dele er grobund for bakterier, og derfor bør du kun bruge din vaskeklud 3-4 gange, inden du smider den til vask. Du bør skifte din badesvamp ud hver 3./4. uge.

2. Du går i bad i varmt vand. Selvom varmt vand er dejligt i vinterkulden, så hold igen, for det varme vand udtørrer din hud og forværrer hudsygdomme som eksem og tør, kløende hud.

3. Du renser/skrubber din hud hver dag. Hvis du eksfolierer din hud hver dag, overrenser du din hud, som risikerer at blive fedtet, og derfor mere modtagelig for snavs og bakterier. Rens hellere din hud blidt et par dage om ugen eller endnu bedre en dag om ugen.

4. Du vasker dit hår uden at rede det. For at undgå slid og ødelagt hår, skal du give dit hår en hurtig tur med kammen eller børsten, inden du hopper under bruseren. Brug balsamspray og en kam med store mellemrum, hvis du har tendens til filtreret hår.

5. Du barberer dine ben som det første. Du har travlt og går straks i gang med at barbere dine ben, men du burde vente mindst 15 minutter, inden du kaster dig over barberingen for at opnå det blødeste og bedste resultat. På den måde har varmen fra vandet blødgjort hårene og åbnet op for hårsækkene. 

Læs også

Ung kvinde fotograferer sin stramme kjole - nu griner hele nettet af hendes billede

 

 

 

Dagens Gossip