Kun kvinder kan udføre denne skøre TikTok-challenge

Hvis du ikke er på TikTok er det ikke sikkert, at du er stødt på denne challenge. På det unge sociale medie har denne stoleudfordring dog skabet røre, fordi det tilsyneladende kun er kvinder, der kan udføre denne challenge.

Umiddelbart virker det helt skørt, når man ser videoerne. Man kunne foranledes til at tro, at de mænd, der er med i videoerne prøver at snyde, men det er tilsyneladende sådan, at mændene har et lavere tyngdepunkt, og derved har sværere ved at rejse sig op med stolen i favnen. Det mener i hvert fald en amerikansk forsker, der skriver på sin blog 

"Tyngdepunktet for de fleste piger er tættere på hofterne, mens tyngdepunktet hos drenge sidder højere. For de fleste piger er punktets centrum, mens de er bøjet over stolen, over deres fødder, mens punktet for de fleste drenge er over stolen."

Siden udfordringen spredte sig på TikTok har den fundet vej til andre sociale medier. Du kan se nogle forsøg i videoen ovenover. 

Udfordringen kræver, at du går frem til en væg og tager to skridt tilbage. Hvert trin skal være længden af din fod. Så bøjer du dig frem over i en 90-graders vinkel og placerer hovedet mod væggen.

Du placerer derefter en stol under dig selv og løfter stolen op til brystet. Herefter forsøger du at rejse dig, mens du holder stolen tæt mod brystet.

Det lyder enkelt, men det er ikke alle, der kan gøre det. De klip, der florerer på sociale medier viser kvinder, der har nemt ved det og mænd, der enten ikke kan eller bruger rigtig meget krudt på at komme op med stolen i favnen. 

En anden mulig forklaring kan være, at mænds fødder er større, og de derved kommer væsentlig længere væk fra væggen. 

Under alle omstændigheder er det svært for mænd og let for kvinder. Så vil du vinde et lille væddemål, så finde en, der endnu ikke har set denne challenge. 

Læs også

FC Zulu vender tilbage - Søger deltagere til nyt program

 

 

Dagens Gossip