Fungerer bedre end vitaminpiller: Derfor skal du spise det hvide i klementinerne

Skrevet af Kamille Isaksen

25 uger siden

|

30/11/2023
Shutterstock
Shutterstock
Mens vi alle elsker den for sin friske duft, søde smag og lethed at skrælle, er det også det hvide, der gemmer på en skat af næringsstoffer.

Dagens topnyheder

I juletiden er klementiner en uundværlig del af festlighederne. Men vidste du, at den hvide hinde på klementinen indeholder et væld af sundhedsmæssige fordele? 

Mens vi alle elsker den for sin friske duft, søde smag og lethed at skrælle, er det også det hvide, der gemmer på en skat af næringsstoffer.

Det skriver Alt for damerne

Udover at være en velsmagende og kernerfri frugt er klementinen også rig på C-vitamin, en kraftig antioxidant, der styrker immunforsvaret og fremmer sundheden af knogler og brusk. C-vitamin spiller også en vital rolle i optagelsen af jern fra vores kost.

"Dens hvide skal indeholder et plantestof, som sænker blodtrykket og holder kolesteroltallet nede. Så spis også den," oplyser ernæringsbiolog Lise von Krogh.

Albedoen, den hvide hinde, rummer antioxidanter og kostfibre, der understøtter tarmsundheden og bidrager positivt til immunforsvaret og kolesteroltallet.

Faktisk indeholder den hvide hinde et væld af sunde næringsstoffer og fibre. En gennemsnitlig klementin vejer omkring 65 gram og har kun omkring 30 kalorier. Med cirka 47 kalorier per 100 gram er klementinen en kaloriefattig frugt rig på vand.

Ifølge von Krogh kan juletidens overdådighed med klementiner faktisk bidrage til en mere nærende kostbalance, da de fylder maven og kan mindske indtagelsen af kalorieholdige juleretter. 

Ved at tilføje flere klementiner til din kost i denne festlige tid tilføjer du derfor ikke kun en lækker smag, men også en sund dosis af vitaminer og fibre, som ofte er mangelvarer i julemåltiderne.