Gode råd mod tør hud i efteråret

Sommeren er efterhånden et fjernt minde. Efteråret har overtaget, hvilket betyder, at temperaturene og luftfugtigheden falder — og det medfører hudproblemer for mange danskere.

Faktisk døjer op til hver fjerde dansker med tør hud. Det skyldes en blanding af vejret, tørt indeklima og moderne livsstil. Men hvad kan du egentlig gøre for at komme problemerne til livs?

De fleste oplever problemer med tør og sensitiv hud, når temperaturen falder udenfor. Huden bliver rød og irriteret, men med den rigtige daglige pleje er det muligt at lindre symptomerne.

Lave temperaturer og moderne livsstil

Når det bliver efterår, falder temperaturene og luftfugtigheden. Det er en af de største syndere, når det kommer til tør hud, men også vores livsstil har en finger med i spillet. I vinterhalvåret opholder vi os nemlig mere inden døre.

Den effektive isolering af vores huse forhindrer desuden frisk luft i at komme ind. Radiatorer, ventilatorer og emhætter er med til at udtørre luften yderligere.

Vi går mere op i vores udseende end tidligere, og vi tager derfor også flere og længere bade. Når vi vasker os med vand og sæbe, fjerner hudens egne fedtstoffer. Det ødelægger hudens naturlige beskyttelsesevne, som blødgør huden og gør den elastisk.

5 gode råd til pleje af tør hud

  1. Brug fugtighedscreme én til to gange dagligt. Spørg på apoteket, hvilken creme du skal bruge samt hvor ofte.
  2. Tag korte bade — og husk, at de ikke må være for varme. Skyl sæben af huden og smør dig ind i creme, når du er færdig. Et bad må ikke tage mere end fem minutter.
  3. Undgå uld og syntetiske materialer. Brug i stedet bomuldstøj — og husk at vaske i mildt vaskemiddel.
  4. Luft ud og undgå at skrue for meget op for radiatorerne.

Vælg altid naturlige produkter der ikke indeholder nogen skadelige tilsætningsstoffer. Det kan du eksempelvis finde på BellaBellacci.dk.

 

Dagens Gossip