Hælder du kogende vand i vasken? Så bør du læse denne advarsel omgående

Skrevet af Emil Martesen

10 uger siden

|

05/04/2024
Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Hælder du kogende vand i vasken?

Dagens topnyheder

Et hav af tricks har set dagens lys gennem tiden.

Og én af tricks løste problemet i din vask, der bare ikke vil sluge vandet. Her blev man som ofte opfordret til, at hælde kogende vand ned, så det løste sig.

Det er nemlig en klassiker i mange hjem, men eksperter slår nu alarm og fortæller, at den udbredte metode kan gøre mere skade end gavn.

Sådan skriver det hollandske medie De Chinese Muur Haaren.

Det hele handler om, hvad dine rør er lavet af.

Har du moderne PVC-rør, skal du tænke dig om to gange, før du hælder kogende vand ned. Det kan nemlig gøre dem bløde dem og i værste fald få dem til at smelte eller sprække.

Så står du der med et endnu større problem, som kan koste dig en formue at få ordnet.

Din fine porcelænsvask er heller ikke fan af pludselige temperaturskift, og kogende vand kan faktisk få den til at revne.

Det værste af det hele er, at det udbredte 'trick', med at hælde kogende vand i vasken, alligevel ikke hjælper på det langsigtede problem med tilstoppet vask. Det fedt og snavs, du prøver at skylle væk, kan nemlig bare sætte sig fast længere nede i systemet og gøre alt værre.

Så i stedet for at ty til det kogende vand, så overvej nogle andre metoder.

En god gammeldags kloakrens kan gøre underværker, uden du behøver at bekymre dig om at ødelægge rørene. Og så er det jo en god idé generelt at undgå at hælde fedt og olie i vasken – det kan spare dig for en masse bøvl.

Skulle uheldet være ude, og du står med en vask, der er mere stoppet end Københavns trafik i myldretiden, så er det måske på tide at ringe efter en VVS'er.

Det kan virke dyrt, men det er billigere end at skulle have hele rørsystemet skiftet ud, fordi du ville løse dit problem med kogende vand.