Havregryn findes i mange danske køkkener - men vent til du ser, hvordan det kan bruges i haven

20/09/2023 11:00

Jesper Bengtson

Livsstil
Foto: YouTube
Foto: YouTube
Det lyder mærkværdigt, men bare vent til du finder ud af, hvad havregryn også kan bruges til.

Mest læste i dag

I kampen mod snegle, der hærger vores smukke haver, kan svaret ligge lige foran os.

I de fleste danske køkkenskaber findes der en pose havregryn, som kan være en simpel, økonomisk og naturlige metode til at beskytte dine planter på uden at bruge skadelige kemikalier.

For at udnytte havregrynets potentielle sneglebekæmpende egenskaber skal du blot følge nogle få trin.

Start med at hælde havregrynene op i en skål med vand og lad dem ligge i blød i 10 minutter.

Når de 10 minutter er gået, skal du sortere havregrynene fra vandet, og de skal så placeres på en tallerken. Denne tallerken med havregryn anbringes strategisk i haven, tæt på de planter, du ønsker at beskytte. Sneglene vil blive tiltrukket af havregrynene og forblive på tallerkenen i stedet for at gå efter dine planter.

Denne enkle, men effektive metode giver en win-win-situation. Du beskytter dine planter uden at skade miljøet eller bruge giftige kemikalier, samtidig med at du bruger et almindeligt køkkenskabsfund.

Havregryn er en bæredygtig og budgetvenlig løsning til at opretholde en smuk have og minimere skader forårsaget af snegle.

Så næste gang du står over for en snegleinvasion i haven, behøver du måske ikke at ty til kemiske midler. Prøv i stedet at bruge havregryn som dit hemmelige våben mod sneglene.

Du skal dog være opmærksom på, at havregryn muligvis også kan tiltrække andre skadedyr, hvorfor tricket, der har taget internettet med storm, måske ikke er så genialt endda.

Du kan se, hvordan tricket udføres i videoen herunder: