Kiropraktor advarer mod at sove på maven: Kan påvirke dit hjerte

28/11/2023 10:20

Nicolai Steinicke

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En kiropraktor har afsløret, hvorfor du aldrig bør sove på maven.

Mest læste i dag

Ah, sov. Vi plejede at hade sengetid og kæmpede så meget som muligt, da vi var yngre, men nu er der ikke noget, vi længes mere efter efter en lang dag på kontoret.

Du ved, at du er ved at blive gammel, når du begynder at investere i lagner af højere kvalitet, topmadrasser i memoryskum og nakkeformede puder, men alt det går ud af vinduet, hvis du vælger at sove på din front ifølge en kiropraktor.

Forbered dig på at kæmpe med dine instinkter, når du går i seng senere.

Dr. Jae Chung - en kiropraktor hos Chirowell i Tempe, Arizona - er taget til TikTok for at dele sit tip til ordentlig 'rygmarvssundhed'.

Dr. Jae peger på en person, der ligger med ansigtet nedad på en seng, og advarer: "Hvis du sover sådan, stop med det samme!"

Men hvorfor er det så slemt at falde på din seng med brystet nede?

Nå, hovedspørgsmålet er, hvordan positionen påvirker din nakke.

Dr. Jae forklarer, at når du ligger med ansigtet nedad, 'skal du vende dit hoved til den ene side', hvilket i sidste ende kan forårsage 'stress og belastning af din nakke'.

"Og du kan også lægge mere stress på din lænd," fortsætter han. "Denne sovestilling kan også lægge stress på dit hjerte og muligvis forårsage kardiovaskulære problemer for mennesker, der har hjerteproblemer.”

Så hvis du ikke skal sove på forsiden, hvad er så den bedste stilling at sove i?
I en opfølgende video siger Dr. Jae, at der er 'to ting', som er afgørende for at få en god nats søvn.

Den første? Sov på ryggen. Jeg undskylder på forhånd over for min partner, som klager over, at jeg altid snorker, når jeg ligger på ryggen.

Du skal også investere i en 'komfortabel' pude, der måler omkring '2-4 tommer i højden', da din rygsøjle på den måde er 'perfekt tilpasset sengen'.

Hvis du ikke vil investere i en fancy pude, kan du blot bruge et sammenrullet håndklæde. Og en pude under knæene hjælper også med at støtte din rygsøjle.

Bliv ikke bekymret, hvis du er en sidesovende, for i modsætning til at sove foran, er det stadig muligt at fange nogle zzz'er i denne position, uden at det går på kompromis med din rygsøjle og generelle rygsundhed, husk blot puden mellem dine knæ, hvis du vælger til denne stilling.