Læge advarer: Du skal aldrig sidde på toilettet mere end 10 minutter

28/11/2023 08:34

Nicolai Steinicke

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
For mange mennesker er det at gå på toilettet for at gøre deres forretninger den eneste del af dagen, hvor de kan have lidt tid for sig selv.

Mest læste i dag

Som et resultat vil de bruge ti minutter eller endnu længere på at scrolle gennem sociale medier på deres telefon eller endda læse et blad, mens de er på toilettet.

Det er bestemt ikke ualmindeligt at lave sådan en aktivitet, mens du går efter en afføring, selvom du måske vil tænke dig om to gange, før du ser endeløse TikTok-videoer, næste gang du er på toilettet.

I en NordVPN-undersøgelse sagde 65 procent af 9.800 adspurgte voksne, at de tager deres telefon med sig, når de har brug for toilettet. Det skriver Unilad.

I alle de undersøgte lande tager 26-41-årige deres telefon mest på toilettet, hvor Gen-Z-generationen (18-25) kommer på andenpladsen.

Hvis du er i Spanien, er der større sandsynlighed for, at du bruger din telefon på toilettet, da næsten 80 procent af de adspurgte i landet sagde, at de bruger deres mobil til at holde sig beskæftiget.

Disse statistikker er bestemt mere alarmerende, end du måske tror, ​​da for meget tid på toilettet kan føre til nogle uventede helbredsproblemer.

En gastroenterolog - en person, der har specialiseret sig i fordøjelsessystemet - fortalte hjemmesiden Launcher det ideelle tidspunkt.

Dr. Roshini Raj, en gastroenterolog ved NYU Langone, sagde: "Du vil generelt ikke bruge mere end i gennemsnit omkring 10 minutter."

Lægen tilføjede, at hvis du sidder i længere perioder på toilettet, kan det føre til hæmorider og nogle gange endda hævede vener, der kan være smertefulde i analområdet.

Men lægen advarede om, at dette også kunne skyldes udformningen af ​​toilettet.

Hun sagde: "Så det faktiske anorektale område hænger en lille smule lavere end den del, der understøttes - dine lår.

"Lige ved den position får tyngdekraften alt til at hænge lidt, og det forårsager pres på venerne.

"Så selvom du ikke anstrenger dig, hvis du bare sidder og tænker på noget andet, gør noget andet, bliver der lagt et vist pres på de årer."