Nyt Netflix-scam kan stjæle din konto og tømme din bankkonto

En ny falsk email bliver sendt rundt, som udgiver sig for at være Netflix. Hvis du falder i fælden, kan du i værste fald få rippet hele din bankkonto.

Rigtig meget kriminalitet foregår online i disse dage, hvor mange ofre er folk, der ikke er ligeså kyndige med IT som andre. En måde de kriminelle forsøger at snyde penge fra folk, er ofte ved at sende emails ud, hvor det ligner, at det kommer fra en rigtig afsender, men når folk trykker på linket i mailen, vil deres computer eller mobile enhed blive infiltreret med virus.

Senest er det gået udover streaming-giganten, Netflix, der er blevet et offer i såkaldte phishing-emails. De kriminelle udgiver sig altså for at komme fra Netflix, og mailen indeholder både det originale logo, og afsender emailen minder om noget, som Netflix sagtens kunne stå bag.

I de seneste falske mails der er blevet sendt ud, for modtageren at vide, at deres konto er suspenderet indtil brugeren, har verificeret sin profil. Dette skal man gøre ved at klikke på et link, men gør man det, så vil man udsætte sig selv for fare.

En virus bliver nemlig plantet på ens computer, og så er det bare et spørgsmål om tid, før de kriminelle har adgang til din bankkonto, og så vil de kunne tømme den for samtlige af dine penge.

I den seneste mail står der.

”Kære kunde

Vi har midlertidigt sat din konto på standby grundet nogle problemer i den automatiske verifikationsproces.

Grundet dette har vi sat din konto på stand-by, indtil du har verificeret de krævende informationer og opdateret din betalingsmetode. Vi vil guide dig igennem de følgende trin, som du skal bruge for at genåbne din konto. Følg venligst disse instruktioner, efter at du klikker på knappen herunder”

Herefter er der indsat en stor flot rød knap, som ligner noget, Netflix sagtens kunne stå bag. Ydermere står der, at hvis du ikke verificerer din konto, så vil din konto blive slettet permanent.

Denne mail bliver i øjeblikket sendt rundt.

Hvordan spotter man en phishing mail?

Det kan for rigtig mange være svært at spotte en phishing-mail, da de kriminelle er blevet bedre til at skjule sig. De ligner mere og mere de ægte virksomheder, og derfor er der flere mennesker, der går i fælden.

Der er dog typiske tegn, der gør, at man kan spotte en phishing-mail lettere end andre emails.

Tidsfrister:

Hvis du skal handle hurtigt på den email, du har fået, så kan der være tale om en phishing-mail. Medmindre du ved, at du ikke har betalt sin seneste regning eller abonnement, og du rent faktisk ikke kan logge ind, så er der nok tale om en phishing-mail.

Det samme er tilfældet, hvis du bliver bedt om at bekræfte dine login- eller kortoplysninger indenfor x antal dage. Du har formentlig allerede gjort dette ved oprettelsen, og der er ingen grund til, at du pludselig skal gøre det igen.

Se på afsenderen:

Selvom de kriminelle er blevet bedre til at ligne de rigtige virksomheder, så er der stadig ting i mailen, som kan afsløre dem. Er der ekstra bogstaver på Netflix, er det sendt fra en anden email end .com eller .dk?

Tjek eventuelt op på tidligere mails du har fået fra Netflix eller lignende, og sammenlign afsenderen med din senest modtagne mail.

Se på linket:

Når du bliver bedt om at klikke på et link i en email, så kan du holde musen over linket for at se, hvilken adresse linket vil føre dig til. Det vil altså sige, at du kan se om linket fra Netflix-mailen, virkelig tager dig ind på Netflix-hjemmesiden, eller om den i virkeligheden tager dig et helt andet sted hen.

Modtager du en email, der bare virker det mindst suspekt, så vær ekstra opmærksom.

Læs også

4 grunde til, at du altid er træt

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip