Opråb til hundeejere: Din hund er ikke en cykel

Skrevet af Sarah S

02/12/2023
Foto: Agria Dyreforsikring
Foto: Agria Dyreforsikring
Nu lyder der et opråb til hundeejere.

Mest læste i dag

Stadig flere kæledyrsejere får øjnene op for, at det giver økonomisk mening ikke at samle alle sine forsikringer i ét generalist forsikringsselskab. Problemet er nemlig, at når man gør brug af sin forsikring, så er der en risiko for, at præmien stiger eller forsikringen opsiges.

Med alle forsikringer samlet ét sted, kan du risikere at præmien stiger på din bilforsikring, hvis du har haft stormskade på huset, ligesom prisen på din hundeforsikring kan stige, hvis din cykel er blevet stjålet. Vil du være sikker på, at præmien på dit kæledyrs forsikring ikke bliver påvirket af den slags, så skal du i stedet bruge et specialistselskab.

Hvis du har alle dine forsikringer samlet i ét selskab, så gav Jakob Stenstrup fra Forbrugerrådet TÆNK et råd til dig, da han var gæst i TV2’s Go’ Morgen Danmark: Du skal tænke dig godt om, før du gør brug af dit forsikringsselskab. Din skadehistorik kan nemlig få indflydelse på alle dine forsikringer. Helt overordnet var Forbrugerrådet TÆNKs råd derfor, at det giver god mening at sprede sine forsikringer.

Din hund er ikke en cykel

Det er ikke gratis at tegne forsikring. Derfor kan det ikke undre, at mange shopper mellem forsikringsselskaber for at spare penge. Men det er ikke altid uden problemer, særligt hvis man har kæledyret sygeforsikret.

Det kan virke attraktivt med en samlingsrabat, men slutresultatet kan ende med at blive væsentlig dyrere, hvis man står med et kronisk sygt kæledyr, der ikke kan få dækning på sygeforsikringen.

I jagten på en lavere præmie, bliver mange overraskede, når de flytter til et nyt forsikringsselskab for at samle alle forsikringerne ét sted Har man fx sit kæledyr sygeforsikret og gerne vil have den forsikring med over i det nye selskab, så kan det blive en ubehagelig overraskelse, hvis hunden, katten eller hesten tidligere har fejlet noget. Den nye forsikring vil nemlig typisk tage forbehold for dette. Og så kan man fx pludselig stå med en hund med allergi, der ikke kan få en ny forsikring, der dækker det, den har fejlet før.

Vil man undgå den overraskelse, skal man sørge for at holde dyreforsikringen ude af forsikrings-bytteriet og i stedet tegne forsikringen hos et specialistselskab.

Hvis man forsikrer hos et selskab, som er specialiseret i dyreforsikringer, så bliver præmien eller dækningen ikke reguleret ud fra den enkelte kæledyrsejers skadehistorik. I stedet tager forsikringen ofte udgangspunkt i hele hunde-, katte- eller hesteracen. Det betyder, at hverken cykeltyveri eller skybrud har nogen indflydelse på præmien eller dækningen.

Vælger man at forsikre kæledyret hos et specialistselskab, spreder man ikke kun sin risiko. I forhold til dyreforsikringer betyder det, også at man kan have sine kæledyr forsikret hele livet, og hvor ejerens skadehistorik ikke har nogen indflydelse på præmien. Så er man en bekymring mindre. Dét giver tryghed hele livet.