Politiet udsender advarsel om iPhone

27/11/2023 12:51

Nicolai Steinicke

Livsstil
Politiet har udsendt en presserende advarsel om en ny funktion i den seneste iteration af iOS.

Mest læste i dag

Mange brugere vil være bekendt med airdrop-funktionen, som giver dig mulighed for at dele filer mere eller mindre øjeblikkeligt med enheder i nærheden.

Nu har Apple introduceret en ny funktion til Airdrop kaldet 'NameDrop'. Dette fungerer på samme måde, men giver brugerne mulighed for hurtigt at dele deres kontaktoplysninger.

Målet er at gøre det nemmere at bytte numre frem for at skulle indtaste en kontakt manuelt på din telefon.

Men politiet har rejst alvorlige bekymringer om sikkerheden af ​​den nye funktion, da det kunne gøre det muligt at få adgang til disse oplysninger meget let. Det skriver Unilad.

Mens deling af dine kontaktoplysninger kræver en bekræftelse, hvis du ikke er sikker på, hvad pop op-vinduet betyder, eller hvorfor det er dukket op, kan du uforvarende dele dine oplysninger med en fremmed.

Ligeledes, hvis nogen kan få en garanteret nøjagtig kontakt til dig, så kan det være farligt at gå ned ad linjen.

For eksempel vil en kvinde i en bar have en mand til at lade hende være og give ham et falsk nummer, så han går. Men hvis det blev scannet, ville det ikke være muligt.

Watertown Police Department fra Connecticut udsendte en advarsel og sagde: "Med den nye Apple-opdatering er 'NameDrop' aktiveret som standard. Med denne funktion aktiveret kan alle placere deres telefon ved siden af ​​din (eller dit barns telefon) og automatisk modtage deres kontaktoplysninger for at inkludere deres billede, telefonnummer, e-mailadresse og mere med et tryk på din ulåste skærm."

Afdelingen fortsatte med at forklare, hvordan man deaktiverer funktionen.

"For at deaktivere denne funktion, gå til Generelt - AirDrop - og sluk 'Bringing Devices Together'."

Det tilføjede: "Mens du er i airdrop-indstillingerne, så sørg for, at du har 'kun kontakter' indstillet, så du ikke modtager uønskede billeder fra fremmede."

Nogle hævdede dog, at politiets råd måske var en smule alarmerende.