Tekst til bryllupskort

01/09/2018 23:30

webmaster

Livsstil
Tekst til bryllupskort
Sådan laver du en god tekst til bryllupskort.
Det er brudeparrets store dag, og du vil gerne skrive noget mindeværdigt, så de beholder kortet og kan se tilbage og mindes dagen, men hvordan skriver man en god tekst til et bryllupskort? Det kan du se her.

Mest læste i dag

Det er en af de største festdage i det enkelte menneskes liv, når man lover at elske en anden person til døden skiller, så derfor vil de fleste gerne skrive noget mere end bare de sædvanlige floskler. Ikke mindst fordi bryllupskortene ofte bliver gemt i årevis og taget frem og kigget på, når den store dag mindes.

Tekst til bryllupskort

Gaven er købt, festtøjet fundet frem og nu mangler du bare at skrive en tekst til bryllupskortet, men du ender med at sidde og stirre på den blanke side, mens din hjerne kværner derudad.

Alligevel ender du tilbage i ’Tillykke med bryllupsdagen. Vi håber, at I får en dejlig dag’ eller ’På denne store dag…’

Det kan være svært at finde ordene, fordi du mangler en ramme at bygge teksten til bryllupskortet op om.

Samtidig ved du også godt, at det virker lidt intetsigende, når kortet findes frem 10 år efter (hvis brudeparret gider at gemme et kort med sådan en type tekst), så hvordan finder du frem til de gode idéer, der får pennen til at flyde?

Sådan laver du en god tekst til bryllupskort

Det første gode råd er at finde ud af, hvilken ”genre” du skal skrive kortet inden for. Det gør det langt lettere at få idéer.

Skal det være humoristisk?

Skal det være rørende?

Skal det være romantisk?

Skal det være med gode råd omkring ægteskabet?

Skal det være et digt?

Skal det være meget personligt?

Når du først har lagt dig fast på, hvilken retning du skal gå, bliver det ofte lige pludselig nemt at komme videre.

Tag udgangspunkt i brudeparret, inden du lægger dig fast.

Hvor godt kender du dem på det helt personlige plan?

Der er forskel på, om du skal skrive en tekst til bryllupskort til en kusine, som du ser to gange om året, eller dine venners børn, eller om du skal skrive til din bedste ven eller din søster.

Hvad er deres håb og drømme?

Er der eksempler fra deres dagligdag, du kan benytte?

Hvad vil de sætte størst pris på?

Et kort, der giver fugtige øjne, eller er de mere et par der er til det sjove?

Skal der noget ind omkring brug af gaven?

Hvis du ikke kender brudeparret så godt

Her kan et lille digt eller et godt citat være en rigtig god måde at gøre noget personligt på, uden at kommer til at lyde forkert eller bliver for overfladisk.

Du kan enten kaste dig over opgaven selv, hvis du er tilpas kreativt anlagt eller du kan finde et digt af en kendt. Google er din ven, hvis du ikke lige selv kan komme på en tekst til bryllupskort.

Men gå uden om citater som:
”Det er bedre at have elsket og mistet, end slet ikke at have elsket”.

Det er upassende at minde brudeparret om, at deres ægteskab måske ikke holder, eller at der er en der på et eller andet tidspunkt dør, på deres glædesdag.

Vil du gerne sige noget med dine egne ord, kan du tilføje, at du sætter pris på at få lov til at tage del i deres store dag.

Tekst til bryllupskort til parret som du kender rigtig godt

Her er der helt frit valg mellem alle genrer, og du har mulighed for at være meget personlig, så skriv for eksempel, hvorfor de er et godt par eller hvorfor du holder af dem. 

Nogle citater og talemåder kan godt blive lidt for overfladiske, hvis det er nogle du kender rigtig godt, så gå uden om dumsmarte citater og råd, der enten kun taler til den ene af personerne eller sammenligner ægteskabet med en slagmark eller en arbejdsplads. 

En god tekst til bryllupskort skrives ud fra hjertet, men med hjernen. 

Brudeparret er glade og ser frem til mange år sammen, så tag udgangspunkt i den glæde og styrke, der kan være i at dele sit liv med et andet menneske, i stedet for de kampe, som der naturligvis kommer i et hvert ægteskab, uanset hvor stærkt et parforhold er.

Vær original og lad vær med at copypaste et eller andet tilfældigt fra nettet. Bruger du citater eller andres digte, så sørg for det passer til brudeparret.