Ved du hvor godt syn din hund har?

Sponsoreret indhold

Det gælder for både mennesker og dyr, at vi er afhængige af lys for at kunne se noget, eller rettere vores øje har brug for lys for at kunne se. Øjet opfanger det lys, der bliver kastet tilbage fra et objekt. Hvor meget det opfanger, afhænger af hvor godt dit og hundens øje er til at opfange selv små mængder lys.

Lyset rejser tilbage gennem øjet til nethinden, hvor det sendes videre til hjernen, som så behandler indtrykkene, hvor forskellen på mennesker og hunde hovedsaligt ligger i evnen til at se farver.

Tidligere var der en opfattelse af, at hunde ikke kunne se farver, men det har med tiden vist sig ikke at forholde sig sådan. Hunden kan sagtens opfatte farver, men har svært ved at skelne dem fra hinanden.

Hunden opfatter rødt som værende overvejende mørkt, grønt som relativt lyst, men den opfatter blålige toner tydeligst.

Hunde er gode til at se i mørke

I forhold til mennesker er hundens øjne langt mere lysfølsomme. Hunden har normalt større pupiller, men ikke nok med det, det reflekterer også lyset, hvilket er årsagen til at hunde elsker at være ude omkring skumringstid, hvor alle mulige andre dyr kommer frem.

Under normale omstændigheder står dyr stille for ikke at blive set, fordi øjet hos jagtdyr nemmere opfatter bevægelse, og i virkeligheden er det blevet dokumenteret, at hundes øjne er i stand til at opfatte bevægelse helt op til 900 meter væk.

Hvis byttet står stille kan hunden se det op til 500 meter væk, der er altså forskel på om et bytte bevæger sig eller ej. Derfor jagter din hund også ivrigt efter ting, der bevæger sig, da det ser det et bytte, det kan prøve at fange. Du kan f.eks. opleve det, når hunden snapper efter fluer og insekter.

Hundens ernæring har betydning for synet

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at synet bliver dårligere over tid hos de fleste levende væsener, hvor det hos hunden har nøje sammenhæng med det, den spiser, fordi øjet skal kunne regenerere sig og holdes vedlige gennem tiden for at fungere optimalt.

Du kan finde nogle bud på en god næring til din hund på Canem.dk, hvis du har en interesse for at skabe den bedste trivsel for din hund, hvor det både handler om at vælge den gode kvalitet, men også til den gode pris.

Det hænger ud over ernæring også sammen med motion, hunden skal ud for at røre sig og få noget frisk luft, have lov til at lege og få trænet de forskellige kropsdele så de fungerer bedst muligt.

 

Dagens Gossip