Verdens ældste nulevende person har haft fødselsdag. SÅ gammel blev hun

Foto: Twitter / @tanakakane0102

Den ældste nulevende person har netop haft fødselsdag, og hun er nu meget tæt på et skarpt hjørne.

Endnu et år er gået, og japanske Kane Tanaka er blevet endnu et år ældre ligesom alle os andre. Hendes fødselsdag er dog lidt mere speciel end gennemsnittets, da hun nemlig blev 119 år d. 2. januar og dermed stadig er den ældste nulevende person. 

Tanaka er nemlig født i 1903. Samme år som motoriserede busser begyndte at erstatte hestedrevne vogne i Paris, samme år som den norske regering afslog et forslag om stemmeret til kvinder, samme år som brødrene Wright lykkes med verdens første flyvning, og samme år som grundstoffet polonium opdages af Marie og Pierre Curie.

Læs også

Så langt er verdens længste navn: Fødselscertifikatet er 60 centimeter langt

Hun fejrede sin fødselsdag på plejehjemmet i Fukuoka præfekturet i det sydvestlige Japan, hvor hun bor, og ifølge hendes familiemedlemmer så har hun en klar forventning om at ramme det skarpe hjørne; 120 år. 

Lykkes det hende at leve endnu et år og blive 120 år gammel, så er hun kun den anden person i verden, som nogensinde er blevet ældre end 120 år. Den eneste som har gjort det lige nu er franske Jeanne Calment, som også har verdensrekorden som den ældste person, der nogensinde har levet. Hun blev 122 år og døde i 1997.

I december måned døde kinesiske Alimihan Sqyiti, som hævdede at være 135 år, men det er ikke blevet internationalt bekræftet. 

Spørger man Tanakas familie, er der gode chancer for, at hun nok skal nå det. "Jeg vil gerne personligt lykønske hende snart. Jeg håber, hun forbliver sund og har det sjovt hver dag, som hun bliver ældre," udtalte én af hendes børnebørn, 62-årige Eiji. 

Tanaka er den syvende søskende ud af ni og bor i Japan. Her giftede hun sig, da hun var 19 og åbnede en nudelbutik efter, at hendes mand og ældste søn drog i krig i den Anden Kinesisk-Japanske Krig, som startede i 1937.

Kigger man på hendes levevaner, så er hemmeligheden til et langt liv åbenbart afslapning og sukker, da hun bruger det meste af sin tid på at lægge puslespil, spise chokolade og drikke sodavand. 

Om hun når at ramme 120 år, må vi se om et års tid, og så mangler hun også 'kun' 531 dage lige nu for at slå Calment af pinden som den ældste person, der nogensinde har levet.

Læs også

Skørt: Fodboldspiller ansættes og fyres igen efter få timer