Lad være med at skylle de beskidte tallerkner af

Mange er vant til at skylle tallerknerne inden de ryger i opvaskemaskinen, men lad være med det. Det er nemlig spild af vand, da maskinerne i dag har et skylleprogram på kun fire liter vand, der fjerner skidtet. Det siger Tommy Christoffersen, der er produktchef i Miele Norge til NRK.

- Manuel afskylning er den største fejl, folk begår, når de bruger opvaskemaskinen, siger han til NRK.

Miele står bag en undersøgelse der viser, at hele 95 procent af brugerne vasker tallerknerne inden de sætter dem i maskinen, men det er der altså slet ingen grund til, forsikrer Tommy Christoffersen.

- Madrester skal selvfølgelig fjernes, men derudover så klarer maskinen sig faktisk bedre, hvis man sætter opvasken direkte ind, siger han.

De fleste maskiner i dag kan nemlig analysere, hvor beskidt opvasken er, så hvis den allerede er skyllet af, når den kommer ind i maskinen, så vasker den i kortere tid og ved lavere temperaturer. Det er en oase for bakterierne.

Så man skal se bort fra sovs og beskidte tallerkner, når man sætter dem i maskinen. For stik modsat af, hvad man skulle tro, så har opvaskemaskinen faktisk kun godt af lidt sovs og fedt, der fungerer som smørelse.

- Det har den bare godt af. Mit råd er derfor at man undlader at skylle på forhånd, medmindre man er flere dage om at få fyldt maskinen, siger Tommy Christoffersen.

Men når nu man sætter de tilsovsede tallerkner ind, så skal man også være opmærksom på at rense filteret jævnligt. Tommy Christoffersen anbefaler, at man lige tjekker det én gang om måneden, så maskinen ikke stopper til.
 

 

Dagens Gossip