Omstridt andeproducent tilbagekalder endnu flere ænder

Dansk And A/S, selskabet bag de meget omtalte ildelugtende juleænder, udvider nu markant antallet af ænder, der bliver trukket tilbage. Det skriver selskabet i en pressemeddelelse søndag.

Selskabet trækker nu alle ænder, der er produceret mellem den 9. december og den 21. december, tilbage. Det sker på grund af "forbrugernes sikkerhed".

- Vi ønsker fuld klarhed over, hvad der måtte ligge tilbage af ferske varer fra alle produktionsdagene.

- Dansk And ønsker med hjemkaldelsen at være helt sikker på, at der ikke er flere ænder med afvigende lugt hos hverken detailhandel eller hos forbrugere, skriver Dansk And.

Direktør og slagteriejer Martin Daasbjerg oplyser kortfattet til Ritzau, at han ikke har nogle yderligere kommentarer til pressemeddelelsen.

Fødevarestyrelsen oplyser søndag, at ændernes lugt skyldes fordærv. Samtidig udvides listen over butikker og selskaber, der har købt ænder fra Dansk And A/S, markant.

Tidligere talte listen Min Købmand, Meny, Spar, Superland og Letkøb. Med udvidelsen af tilbagetrækningen er dusinvis af nye butikker kommet på listen.

Det tæller blandt andre kendte butikker som Dansk Supermarked, Lidl, Coop samt Løgismose og Aarstiderne.

Miseren om de ildelugtende ænder startede lillejuleaften, da Fødevarestyrelsen meddelte, at et parti ænder fra det Struer-baserede selskab kunne være ildelugtende. Styrelsen sagde samtidig, at man ikke skulle spise ænderne, hvis de lugtede "afvigende".

Partiet var på samlet 1100 ænder pakket den 10. december.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip