Prins Harry 'ydmyget' på tysk tv

Skrevet af Henrik R

10/09/2023
Foto: ZDF
Foto: ZDF
Prins Harry havde ikke indstillet sigtekornet ordentligt lørdag aften.

Dagens topnyheder

Prins Harry, der for nylig indviede Invictus Games i Düsseldorf, stod over for en helt anden udfordring på tysk fjernsyn.

Hertugen af Sussex deltog i ZDF's Sportstudio lørdag aften, hvor han blev inviteret til at deltage i en konkurrence, hvor han skulle sparke en fodbold gennem et hul i et mål, en særlig tradition blandt gæster i tv-programmet.

Da programmets vært, Katrin Müller-Hohenstein, introducerede sin kongelige gæst, diskuterede Prins Harry sine oplevelser som soldat i Afghanistan og formålet med Invictus Games. Også Tysklands forsvarsminister Boris Pistorius og veteranerne Angelo Anderson og Jens Niemeyer, der begge har tjent i Afghanistan-krigen, deltog i samtalen.

Missede alle skud

Før han sparkede på mål, indgik Prins Harry et væddemål med medværten Sven Voss.

"Hvad sker der, hvis jeg ikke scorer?" spurgte den britiske royal. "Så skal du tage en tysk landsholdstrøje på," svarede Voss.

Udfordringen var at score tre mål i det nederste hul og tre i det øverste hul på en målskive. På trods af seks skud lykkedes det ikke Prins Harry at score et eneste mål.

At bære en tysk landsholdstrøje ville have været akavet nok for en britisk royal, men i betragtning af Tysklands nylige 1-4-nederlag til Japan, var selv tyske fans ivrige efter at smide deres trøjer. Heldigvis for Prins Harry var studiet uforberedt på en sådan situation og havde ikke en tysk trøje ved hånden.

I stedet lånte en gæst i studiet ham et Mainz 05-halstørklæde.