0-6: Steaua giver ineffektive AaB en afklapsning

Hvis AaB-spillerne har allermest lyst til at grave sig ned efter Europa League-mødet med Steaua Bukarest torsdag aften, er det til at forstå.

De danske mestre må nemlig rejse hjem fra den rumænske hovedstad med et 0-6-nederlag, et gevaldigt hak i stoltheden og et åbent spørgsmål om holdets moral.

Efter 0-4-dukkerten mod Apoel i sidste måned i Champions League-kvalifikationen vil afklapsningen stå som endnu en slem plet i AaB's europæiske historie, og resultatet overskygger fuldstændig, at de danske mestre faktisk spillede ganske glimrende i 50 minutter.

Det var en absurd oplevelse i den besynderlige atmosfære på et stadion, hvor tilskuere var forment adgang, og hvor spillernes råb på banen og højrøstede rumænske radiokommentatorer stod for den eneste larm.

Når det kæmpestore nederlag må føles ekstra bittert, er det fordi, AaB i første halvleg leverede en opvisning i, hvordan man gennemfører en europæisk udekamp.

Særligt i kampens første halve time skar aalborgenserne igen og igen gennem et forfjamsket Steaua-mandskab, der viste sig temmelig løst i hængslerne.

Det var for dårligt, at gæsterne ikke formåede at udnyttede bare én af fire åbne muligheder, som inden for de første 30 minutter faldt til Nicolaj Thomsen, Thomas Enevoldsen, Søren Frederiksen og Anders K. Jacobsen.

Den slags har det med at hævne sig, og det var akkurat det, der skete kort efter pausen. Anders K. Jacobsen havde netop misset en ny stor mulighed, og så straffede rumænerne den danske ineffektivitet, da et frispark fik lov at sejle i nettet.

Thomas Enevoldsen understregede det frustrerende mønster, da han straks efter ramte opstanderen, og det var næsten grotesk at se 1-0-cifrene på den store lystavle, der hang i stålwirer højt over spillerne på det imponerende stadion.

Men mareridtet var kun lige begyndt.

Målmand Nicolai Larsen dummede sig, da han tabte et harmløst langskud, og da han derefter forsøgte at fiske bolden til sig, fældede han den rumænske angriber og fik et noget hårdt dømt rødt kort som straf for sit drop.

Reservekeeper Carsten Christensen kom på banen, og man kunne kun have ondt af den sjældent benyttede keeper, der blev fuldstændig solgt af sine opgivende holdkammerater.

Steaua-spillerne fik lov at score fem gange på mindre end et kvarter, og det, der i 50 minutter var en lovende dansk præstation, forvandlede sig til en yderst pinlig affære for et hold uden evne til at bremse udviklingen.

Mens klokken nærmede sig midnat lokal tid, forbarmede værterne sig over de sønderskudte danskere, der kunne luske ud af banen efter en af de underligste kampe, der er set meget længe.

/ritzau/

 

Dagens Gossip