1. april markeret med vilde historier i hele EU

Skrevet af admin

01/04/2015

Mest læste i dag

I London har et supermarked sat trampoliner op til kunderne, så de kan hoppe op til varerne på de øverste hylder, og i Genève har Europas forskningscenter for kerne- og partikelfysik, Cern, nu endeligt beviser for, at "The Force" eksisterer.

Den 1. april markeres over det meste Europa med mere eller mindre fantastiske historier.

Den tyske storbank Commerzbank udsendte en rapport om, at Grækenlands finansminister skulle have lagt op til, at grækernes dybe økonomiske krise kan klares ved, at der skal betales en euro i licens til Athen, for hver gang Pythagoras' læresætning er blevet anvendt i EU-landene.

Tysklands Frankfurter Allgemeine Zeitung bringer en historie om, at Den Europæiske Centralbank er ved at åbne en restaurant med navnet "Solnedgang for Euroen", hvor sydeuropæere får særlige tilbud og rabatter.

Den britiske avis The Guardian skriver, at den berømte bilfan, guru for politisk ukorrekthed og afskedigede BBC-studievært Jeremy Clarkson, er gået ind i projekter til støtte for vedvarende energi, færdselssikkerhed og mere tolerance mellem forskellige kulturer og religioner.

Det samme tema er på forsiden i Abu Dhabi, hvor den nationale avis på forsiden skriver, at De Forenede Arabiske Emirater overvejer at forbyde firehjulstrækkere og vil tvinge alle til at anskaffe sig miljørigtige biler.

Historien om trampoliner i et Tesco-supermarked blev bragt af avisen Metro i London, som dokumenterede historien med et foto.

Hjemmesiden EUobserver skriver, at EU vil anskaffe sig et hangarskib, som skal opkaldes efter EU-præsident Jean-Claude Juncker og EU-udenrigsminister Federica Mogherini. Skibet skal leveres af Frankrig, der hellere vil give et helikopterhangarskib af Mistral-klassen til EU end til Rusland.

Skibet skal have besætningsmedlemmer fra alle 28 EU-lande og sejle under EU's flag, men det skal være indregistreret i Panama af skattemæssige grunde, hedder det.

/ritzau/Reuters