10-årig muslimsk dreng afhørt for stavefejl i England

En 10-årig muslimsk dreng, som stavede forkert i en engelsktime i skolen i Storbritannien, er blevet undersøgt at politiet på grund af sin stavefejl:

I en beskrivelse af sit hus, som er et rækkehus, havde den 10-årig skrevet et "terrorist hus", oplyser BBC. Drengen skulle skrive "terraced house", men kom i stedet til at skrive "terrorist house".

Drengen, som går i skole i Lancashire, blev afhørt af det lokale politi i sit hjem dagen efter stavefejlen, og familiens laptop blev undersøgt.

Britiske lærere har siden juli ved lov været forpligtet til at indrapportere ethvert tegn på ekstremistisk adfærd eller ekstremistiske overbevisninger hos deres elever.

Drengens familie siger, at politiets besøg i deres hjem i december var et chok for dem, og forældrene ønsker en undskyldning fra både skolen og politiet.

BBC, der skriver på dets hjemmeside, at det ikke vil offentliggøre drengens identitet, citerer pårørende til drengen for, at læreren mest af alt burde bekymre sig om den 10-åriges dårlige stavning.

- Han burde ikke have været udsat for dette, og han er nu bange for at skrive, siger en kusine til drengen.

Miqdaad Versi, som er vicegeneralsekretær i Storbritanniens Muslimske Råd, der er den største britiske paraplyorganisation for islamiske grupper, siger, at han kender til dusinvis af lignende sager.

- Vi nærer dyb bekymring for, at enkeltpersoner, som blot lever deres liv, bliver set som potentielle terrorister snarere end studerende, siger han.

/ritzau/

 

Dagens Gossip