10-årig risikerer at miste synet efter fyrværkeriuheld

En 10-årig dreng fra Farsø gennemgik onsdag en operation på sit ene øje, efter at han nytårsnat kom alvorligt til skade.

- Vi har fra hospitalet fået besked om, at drengen er opereret. Der er tale om en alvorlig ulykke, og det er på nuværende tidspunkt ikke til at sige, om han mister synet på det beskadigede øje, siger vagtchef hos Midt og Vestjyllands Politi Kjeld Nedergaard til Ritzau.

Ulykken skete omkring klokken 01.00 natten til onsdag, da drengen satte ild til en ulovlig krysantemumbombe, som han sandsynligvis havde fået af sin storebror.

Den gik af med det samme, og ramte drengens øje så voldsomt, at det flækkede. Han blev kørt til den lokale skadestue, hvorfra han blev overført til øjenafdelingen på Aarhus Universitetshospital.

Her ankom han omkring 04.20, og kort efter besluttede lægerne, at han måtte opereres.

Foruden drengen pådrog seks andre sig alvorlige øjenskader i løbet af nytårsaften og nat.

- Sidste år havde vi otte alvorlige tilfælde, mens der var ni forrige år. For flere år siden var vi helt oppe på 42 indlæggelser, så alt i alt er der en positiv tendens til færre øjenskader, siger overlæge John Thygesen, Glostrup Hospital, som står for indsamling af øjenskader på landsplan.

Ingen af de alvorligt tilskadekomne bar så vidt vides sikkerhedsbriller.

Samlet melder skadestuerne om 73 ulykker med fyrværkeri. Heraf sket langt de fleste i Region Hovedstaden.

/ritzau/

 

Dagens Gossip