10 danskere anholdt: Så børneporno live på nettet

10 personer er onsdag anholdt i en stor sag om live-streaming af seksuelt misbrug af børn i Filippinerne. Det oplyser Rigspolitiet i en pressemeddelelse onsdag.

Det er Rigspolitiets Nationale Cyber Crime Center, NC3, der har modtaget en række oplysninger om, at flere mistænkte skulle have siddet bag en computer i Danmark, hvor de angiveligt har bestilt og betalt for denne live-streaming på internettet.

- Online seksuelle overgreb mod børn er en afskyelig kriminalitetsform, som vi desværre har set vokse de senere år.

- Operationen var utrolig vellykket, men det er endnu for tidligt at sige noget om resultatet af ransagningerne, siger politikommissær Flemming Kjærside fra NC3 i pressemeddelelsen.

Seks politikredse har onsdag slået til mod flere adresser rundt omkring i Danmark.

Det drejer sig om Københavns Politi, Københavns Vestegns Politi, Nordsjællands Politi, Midt- og Vestsjællands Politi, Østjyllands Politi og Midt- og Vestjyllands Politi.

Nu skal omkring 100 forskellige it-koster datasikres og analyseres nærmere.

- Først når der er foretaget en nærmere analyse af udstyret, kan vi udtale os om omfanget i de aktuelle sager, siger Flemming Kjærside.

Det er endnu uvist, om politiet kræver en eller flere af de anholdte fængslet i grundlovsforhør.

Politiet mener, at man har betalt for misbruget via forskellige betalingstjenester, og det er undersøgelser af pengetransaktioner, som har ført til dagens razzia.

Der har ifølge politiet kun været et enkelt fortilfælde i Danmark. Det drejede sig om en gerningsmand, som blev idømt tre år og seks måneders fængsel for at have dirigeret og betalt for seksuelle overgreb mod børn i Filippinerne.

/ritzau/

 

Dagens Gossip