10 familier røg ud af deres bolig hver dag i januar

10 familier måtte ufrivilligt flytte fra deres bolig hver dag i januar, viser nye tal fra Danmarks Statistik.

316 tvangsauktioner var berammet i fogedretten i januar. I december var tallet 310, når der er korrigeret for normale sæsonudsving. Det svarer til en stigning på to procent.

Men sammenlignet med januar de seneste fem år er der tale om en klar fremgang, vurderer Lise Nytoft Bergmann, boligøkonom, chefanalytiker i Nordea Kredit.

- Dagens tal bestyrker os i, at den fremgang, vi har kunnet registrere det seneste år, vil fortsætte ind i 2015. Det er et vigtigt skridt i den rigtige retning for boligmarkedet.

Fra november 2014 til januar 2015 var der 899 tvangsauktioner mod 834 i perioden august-oktober 2014. Tallene er baseret på bekendtgjorte tvangsauktioner i Statstidende.

- Samlet set kan vi i hvert fald konstatere, at antallet af tvangsauktioner bevæger sig i den rigtige retning, og vi forventer, at den udvikling vil fortsætte, når vi kigger længere ud i 2015.

Las Olsen, privatøkonom i Danske Bank er ikke helt så optimistisk.

- De ekstremt lave renter gør det selvfølgelig nemmere for en del mennesker med presset økonomi at blive siddende i deres bolig. Derfor er de med til at holde antallet af tvangsauktioner nede.

- Risikoen er, at de lave renter nu lokker folk til at købe huse, de egentlig ikke har råd til, så vi kan få nye problemer på boligmarkedet i fremtiden. Forhåbentlig har vi stadig sidste krise i tilstrækkelig frisk erindring til, at vi kan undgå det, siger han.

Det laveste antal tvangsauktioner siden statistikkens start i 1979 var i 2006 med et gennemsnit på 103 om måneden, mens det højeste var i 1990 med 1695 om måneden.

/ritzau/

 

Dagens Gossip