10 franskmænd fra samme familie omkom i flystyrt

admin

|

25/07/2014

Dagens topnyheder

Antallet af franskmænd, der omkom, da et passagerfly fra Air Algerie natten til torsdag styrtede ned i Mali, er blevet opjusteret fra 51 til 54 personer.

Det oplyser den franske udenrigsminister, Laurent Fabius, fredag.

Blandt de 54 franskmænd er også en række personer, der har dobbelt statsborgerskab.

10 af de dræbte kom fra samme familie i Frankrig. Det oplyser lokalmyndighederne i de byer, hvor familien kom fra.

Alle 116 personer om bord på flyet omkom. Det bekræftede Frankrigs præsident, François Hollande, fredag i en tv-transmitteret tale.

- Der var desværre ingen overlevende, sagde han, efter at franske soldater, der er udstationeret i Mali, har undersøgt flyvraget.

François Hollande skal lørdag mødes med pårørende til flere af de franskmænd, der mistede livet i flystyrtet.

Flyet styrtede ned på vej fra Ouagadougou i Burkina Faso til Algier i Algeriet. Årsagen til flystyrtet er ukendt, men det kan skyldes et kraftigt stormvejr i området.

Foruden franskmænd var der personer fra ni andre lande om bord på McDonnell Douglas 83-maskinen. Passagerne kom blandt andet fra Burkina Faso, Libanon, Spanien, Canada og Tyskland.

De første videobilleder af flyvraget viser, at flyet er styrtet ned i et ørkenlignende område i Gossi-regionen i Mali. Billederne tyder samtidig på, at der har været brand i flyet, da store områder af jordoverfladen er sodet.

Ikke siden et Air France-fly på vej fra Rio de Janeiro til Paris i 2009 forulykkede i Atlanterhavet, har så mange franskmænd mistet livet i en flyulykke.

Ulykken i Mali er det tredje store flystyrt på otte dage i verden. Den 17. juli blev et passagerfly fra Malaysia Airlines formentlig skudt ned over Ukraine, hvilket kostede 298 personer livet, og onsdag mistede 48 livet i en ulykke med et passagerfly i Taiwan.

/ritzau/AFP