10 gode grunde til at sige nej tak til alkohol

Listen kunne sikkert forsætte i det uendelige, men vi har her samlet nogle af de altovervejende grunde til, at man burde lægge alkoholen på hylden.

Og hvis man ikke føler, man kan forpligte sig til et evigt forbud mod sprutten, så kan man også bare prøve det af i perioder.

De fleste vil nok synes, det er hårdt, men det værd, når de har taget valget.

Så her er listen med 10 gode grunde til at droppe alkoholen:

1. Vi kommer ikke udenom det: Tømmermændene
Tømmermænd er skyld i, at en stor del af den danske befolkning, måske især de unge, går glip af meget sjov i weekenderne. Man er fanget inde under dynerne i nær afstand af toilet, føde- og drikkevarer.

2. Du husker dine oplevelser
Når du ikke drikker til en sjov fest, så kan du høste fortjenesten næste dag ved faktisk at kunne huske, hvad der skete, hvem du snakkede med og hvorfor, du har et stort blå mærke på den ene balle.

3. Man er totalt ucharmerende, når man er fuld.
Langt de fleste mennesker er virkelig ikke særligt tiltalende i fuld tilstand. Det vil du indse, hvis du dropper procenterne.

4. Pengene
Ikke alene kan drinks og øl være dyre, når man tager i byen, men man får også et helt andet forhold til, hvor meget man kan tillade sig at bruge, når man er fuld. Det falder tit ud til den uheldige side.

5. Hvis man er på udkig efter kæreste gøres det bedst ædru
Det er ikke helt løgn, når folk påstår, at alkohol gør mennesker smukkere. Med ædruelighed, så skal du ikke vågne op ved siden af så mange frøer, før du finder prinsen.

6. Sex er mere intimt, når man er ædru.
Mange føler måske, de slipper hæmningerne bedre med alkohol i blodet. Desværre ryger koordinationsevnen, realitetssansen og nogle gange evnen til at formulere frække sætninger. Hold det simpelt og ærligt - og tag en ædru omgang i høet.

7. Du får et stærkere immunsystem
Din krop bliver stærkere, og herunder også dit immunsystem. Du bliver mindre tilbøjelig til at pådrage dig forskellige forkølelser og andre hverdagssygdomme.

8. Du undgår at blæse små ting totalt ud af proportioner
Mange lider af pludselig vrede eller ekstrem sørgmodighed over selv de mindste ting, når de drikker. Men selvom det selvfølgelig er sørgeligt, at Fido døde for tre år siden, så vil du opleve, at du ikke føler det samme i ædru tilstand.

9. Udseendet
Alkohols evne til at dehydrere dig og mængden af kalorier, det indeholder, kan få dig til at se mindre skøn ud, end du plejer. Derfor oplever mange også, at de ser meget bedre ud, efter at have droppet alkoholen.

10. Du lærer at gå ud ædru
For nogle danskere kan det være helt grænseoverskridende at tænke på at gå ud uden alkohol. Men man kan lære det og ende med at foretrække det endda.

Så bare giv den gas i ædru tilstand for man kan  sagtens have det sjovt uden alkohol, og der er som listet, mange gode grunde til at lade alkoholen være - om ikke andet, så for en periode.

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip