10 grunde til din bolig ikke bliver solgt

Ikke alle boligsalg går som hurtigt, som vi kunne ønske. Nogle boliger hænger i statistikken og trækker gennemsnittet op.

- I gennemsnit tager det 120 dage at få solgt en lejlighed og godt 200 dage  at få solgt en villa. Gennemsnittet dækker over store regionale forskelle, for husene i Assens ligger typisk til salg i ca. 300 dage, mens husene i den storkøbenhavnske kommune Albertslund bliver solgt på ca. 100 dage, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Har boligen været til salg længe, kommer du på et tidspunkt til den erkendelse, at nu er der gået for lang tid, og så skal der gøres noget. Det er her, du må tage et godt og grundigt kig ikke bare på boligen men også indad på dig selv, for at se, hvad der bremser boligsalget. Boligsiden.dk har sammen med boligstylist Birgitte Vosper fra Busy Bees Boligstyling udarbejdet en liste over de 10 hyppigste årsager til, at boligen ikke bliver solgt.

1. Prisen er for høj
Vi vil alle gerne have mest muligt for vores bolig. Og måske er du presset, fordi du selv har købt dyrt, og derfor skal have så meget hjem, som muligt. Har du som sælger god tid, kan du forsøge med en højere pris, men det er ikke altid fremmende for salget. Skal boligen sælges hurtigt, kan det betale sig at sætte en skarp pris fra start. Det øger interessen for boligen.

- En realistisk prisfastsættelse kan ofte føre til at hurtigere salg – og i øvrigt ofte til samme salgspris, som hvis udbudsprisen er høj fra start, og boligen derefter sælges med et stort nedslag, siger Birgit Daetz.  

2. Du har kæledyr
Der er ikke noget galt i at have kæledyr, men har du ikke ryddet op efter din hund og kat, når boligen bliver vist frem, så kan det have betydning for salget.

- Der må helst ikke være synlige spor efter kæledyr, når huset skal sælges. Det gælder både, når der bliver taget billeder til boligpræsentationen, og når boligen skal vises frem. Det handler om at ramme den bredeste gruppe købere, og der er mange, som ikke er begejstrede eller er allergiske overfor kæledyr, siger Birgitte Vosper.

3. Du ryger
Hvis der har været røget i boligen, kan det være et alvorligt problem for salget. I en undersøgelse blandt brugerne på Boligsiden.dk svarer hver tredje, at de ikke vil købe en bolig, hvor der har været røget.

Hvis du har røget indendørs, skal du være meget omhyggelig med at få gjort rent, luftet ud og malet. Snak med din lokale farvehandler eller maler om, hvordan I bedst bekæmper nikotinen, der sidder i væggene. Og ryg så udenfor, indtil boligen er solgt.

4. Du har ikke luftet ud
Stank skræmmer boligkøberne væk. 24 procent af brugerne på Boligsiden.dk har mistet interessen for en bolig, fordi der lugtede. Sørg for at lufte grundigt ud hver dag, fjern lugtkilder som madrester på komfuret og rens kattebakken og køkkenvasken. Birgitte Vosper anbefaler, at man som sælger får en ven til at gå en tur gennem huset og være ærlig omkring eventuelle lugte. Den person, der bor i huset, synes måske, her lugter af ”hjem”, mens en udefrakommende vil bemærke madlugten og kattebakken.

5. Du har ikke ryddet op
Selv den bedste bolig kan virke uindbydende, hvis der roder. Du kan ikke forvente, at køberne kan se igennem stakke af vasketøj og bunker af papir i hjørnerne. Ryd op! 15 procent af brugerne på Boligsiden.dk har mistet interessen for en bolig, fordi der var rodet.

6. Du har for mange møbler
Mens du rydder op, kan du passende også rydde ud i dine møbler – for du har højst sandsynligt for mange.

- Tænk på, at det skal være let at bevæge sig rundt i huset. Møbler må ikke stå for tæt på døråbninger, det gør ubevidst rummene mindre, siger Birgitte Vosper.

Du behøver ikke at smide møblerne ud. Lej et lagerrum til opbevaring, og hent møblerne igen, når boligen er solgt.

7. Billederne af din bolig er ikke pæne nok
De fleste søger bolig på nettet i dag, og det er billederne, der i første omgang skal fange en interesseret køber. Hvis billederne ikke er pæne nok, har din bolig allerede fået en svær start på markedet.

- Ejendomsmæglerens fotografer tager tit gode billeder, men der er ikke deres job at rydde op eller fortælle sælger, hvordan han eller hun får det bedste frem i boligen. Kan du som sælger ikke selv knække koden til, hvordan du får din bolig til at præsentere sig bedst, kan du kontakte en stylist og få gode råd”, siger Birgitte Vosper.

8. Du er for glad for stærke farver
Selvom farver er vidunderlige, kan de være en hæmsko i salgsøjemed. Især på væggene. Hvis du er meget glad for farver så begræns det til puder, plaider og pyntegenstande. Sørg dog for at holde dem i samme farveskala, så du bibeholder en balance og harmoni i hjemmet. Neutrale farver på vægge og gulve er bestemt at foretrække, da det gør det lettest for køber at se objektivt på boligen, anbefaler Birgitte Vosper.

9. Du har krænkende inventar
Har du hang til religiøse symboler, plakater med bare damer eller på anden måde visuelt at manifestere din holdning til dette eller hint i dit hjem, bør du overveje at fjerne disse, så længe huset er til salg. Ingen beder dig om at ændre dine holdninger. Du skal blot vide, at ved at skilte åbenlyst med noget, der kan virke stødende på andre, risikerer du at miste købere. 

10. Du er ikke klar til at sælge
Der kan være mange følelser forbundet med at sælge sin bolig, og det kan det være en hindring for salget, hvis du ikke er helt klar og ubevist trækker i den modsatte retning. Hvis du ikke er klar til at sælge, er det bedre at erkende det og tage din bolig af markedet.

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip