10 grunde til, at livet uden børn er fantastisk

Børn er skønne, men de kan altså også gøre dit liv lidt mere besværligt.

Her er ti ting, som du kan sætte pris på, hvis du ikke har børn.

1. Din krop forandrer sig ikke drastisk
Selvom en fødsel giver din krop karakter og historie, så er der måske alligevel et par ting, man godt kunne tænke sig forblev, som de var.

2. Du kan rejse uden for skoleferierne
Du kan rejse væsentligt billigere, fordi du ikke behøver at tage hensyn til skolens ferier. Du har i det hele taget mulighed for at være et mere fleksibelt menneske, når du ikke har børn.

3. Du behøver ikke at se børne-tv
Som voksent menneske kan det være svært at forstå børns begejstring over Teletubbies og andet meget farvestrålende og meget støjende børne-tv.

4. Tid er ikke en mangelvare
Du behøver ikke at prioritere, om du helst vil spise, i bad, eller have en lille lur, hvis du har et spædbarn i huset. Du kan faktisk nå det hele.

5. Søvn
Dette punkt behøver vist ikke at blive uddybet.

6. Det er okay at være egoistisk
Nogle er måske ikke så meget for at indrømme det, men helt ærligt, så er det da dejligt at sætte sine egne behov først. Du bestemmer, hvad du gider og hvornår, du gider det. Når du får børn, kommer dine egne behov pludselig i anden række.

7. Du har tid til at være syg
Det er faktisk okay, at du kravler under dynen og er stakkels et par dage, når du er syg. Du behøver ikke mande dig op, ignorere sygdomssymptomerne og være nogens mor eller far.

8. Du skal kun tage ansvar for dig selv
Det er et kæmpestort ansvar at være forælder. Uden tvivl et dejligt ansvar, men ikke desto mindre et stort et. Ind i mellem kan det være dejligt nok, at det kun er dig selv, du skal passe på.

9. Det er dyrt at have børn
Der er mange økonomiske omkostninger ved at have børn. Pengene er sikkert godt givet ud, men det kunne også være dejligt at bruge dem på noget lækkert tøj til sig selv eller en spændende rejse.

10. Der er plads til spontanitet
Livet som børnefamilier kræver planlægning og organisering. Børn har brug for faste rammer og en rolig hverdag. Så der er næppe meget tid til spontane weekendture, kaffeaftaler med veninderne og andre pludselige indskydelser.

Følg Dagens Kvinder for flere lignende artikler:

 

 

 

Dagens Gossip