10 oprørere dræbt i kampe i Colombia

Skrevet af admin

|

25/11/2013

Dagens topnyheder

Soldater i Colombia har dræbt 10 militante oprørere fra den venstreradikale partisanbevægelse ELN, der er den næststørste oprørsgruppe i den uroplagede stat i Sydamerika.

Derudover meldes to kvæstede oprørere pågrebet i forbindelse med kampene, som fandt sted tæt på grænsen til nabolandet Venezuela.

- Slag mod ELN: 12 af deres medlemmer er neutraliseret i Arauca (provins i Colombia, red.). Tillykke til hæren. Offensiven vil fortsætte med at bringe fred, skriver den colombianske præsident, Juan Manuel Santos, på Twitter.

ELN, som menes at have omkring 2500 oprørssoldater, har bekæmpet centralregeringen siden 1964, da katolske præster under inspiration fra den cubanske revolution greb til våben.

Tidligere på året sagde den colombianske regering, at den var klar til at starte fredsforhandlinger med ELN. Regeringen ligger allerede i forhandlinger med den største guerillagruppe, Farc.

Farc var oprindeligt en bondebevægelse, der ønskede jordreformer, men siden er organisationen også blevet beskyldt for at handle narkotika i stor stil.

/ritzau/AFP