10 personer dømt i sag om hashsalg på Christiania

Københavns Byret idømmer fængselsstraffe til alle 10 tiltalte i den første af seks sager om salg af hash på Christiania.

Den højeste straf lyder på to år og ni måneder, mens den laveste straf er fængsel i et år og ni måneder.

De fleste af de 10 personer - tre kvinder og syv mænd - er dømt for at have været med til at sælge mere end 100 kilo hash.

Ud over fængselsstraffe får de også konfiskeret enorme pengesummer, som retten mener, de har fået fra hashsalget.

For flere af de dømtes vedkommende drejer det sig om en million kroner, mens en får konfiskeret 500.000 kroner samt flere campingvogne, og en anden får taget 839.000 kroner og 24 guldbarrer.

Seks af de tiltalte har fået straffe på to år og seks måneder. Det gælder Iben Hirtsgaard Olsen, Brian Sørensen, Teresa Petersen, Per Andersen, Helle Petersen og Mohammed Diya Jamal-Alddine.

Den højeste straf på to år og ni måneder har Carsten Sæle Petersen fået, mens Claus Svejdal straffes med to år og tre måneder.

Alle de 10 tiltalte har valgt at anke dommen til Østre Landsret.

Dommer Merete Engholm siger i Københavns Byret, at retten har vurderet, at der har været tale om organiseret hashhandel.

Det indebærer blandt andet, at de 10 personer også er dømt for at sælge hash på dage, hvor politiets agenter ikke har set de pågældende personer i hashboderne.

Hvis en sælger har været væk fra boden nogle dage, vurderer retten nemlig, at sælgeren alligevel har været medvirkende til, at der er blevet solgt hash i boden, mens han eller hun var væk.

- Det, at de har været væk fra boden i en periode, skal ikke trækkes fra, når de kommer tilbage og fortsætter med at handle.

Netop den detalje i dommen er anklager Line Steffensen særlig tilfreds med.

Derimod anker forsvarerne netop, fordi de mener, det er urimeligt, at de dømte skal stå til ansvar for en masse hash, som de ikke har solgt.

Sagen udspringer af, at politiet i en stor aktion kaldet operation "Nordlys" sidste år i marts anholdt op mod 80 personer for salg af hash og leverance af hash til Pusherstreet på Christiania.

I alt 77 personer er tiltalt i de seks sager om salg af hash. De resterende fem sager ventes afgjort i løbet af foråret.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip