10 personer tiltalt for techno-tragedie i Tyskland

Anklagemyndigheden i Duisburg rejser tiltale mod 10 personer i en sag fra 2010, hvor 21 unge omkom under massepanik ved en technofest i byen.

Det oplyser statsadvokat Horst Bien på et pressemøde onsdag.

De tiltalte tæller seks kommunalt ansatte, der stod for sikkerhedsgodkendelsen af technofesten, samt fire personer fra selskabet Lopavent, der stod for arrangementet, som fandt sted 24. juli 2010.

19 mennesker blev trampet ihjel, da der udbrød panik i en tætpakket tunnel, og to personer døde senere på hospitalet. Tunnelen førte ind til Loveparade-arealet på en nedlagt godsbanegård.

De 21 unge havnede imidlertid i en dødsfælde, da der blev lukket alt for mange mennesker ind tunnelen, og Loveparaden blev forvandlet fra technofest til tragedie. Flere end 500 mennesker blev kvæstede.

De omkomne kom ud over Tyskland fra Australien, Italien, Holland, Kina, Bosnien og Spanien.

- Ofrene, deres pårørende og de efterladte lider den dag i dag efter den traumatiske hændelse, siger Horst Bien.

Der var kun én ind- og udgang til den overfyldte festivalplads, og ifølge lokale medierapporter umiddelbart efter katastrofen ignorerede bystyret alle advarsler fra politi og brandvæsen.

Samtidig tøvede den daværende borgmester alt for længe med sikkerhedsgodkendelsen, som først kom samme morgen som arrangementet.

Hverken den daværende overborgmester Adolf Sauerland eller direktøren for Lopavent, Rainer Schaller, er blevet anklaget for noget i sagen.

Politiets indsatsleder og en Lopavent-medarbejder, der stod vagt ved indgangsslusen til technofesten, slipper ligeledes for at blive tiltalt.

Borgmester Adolf Sauerland blev efter voldsom kritik tvunget til at trække sig halvandet år efter katastrofen som følge af en underskriftindsamling.

/ritzau/dpa

 

Dagens Gossip